logo_si

Medijska analiza pojavnosti UL in njenih članic za prvo polletje 2021 po medijski pozornosti postavlja UL FFA na četrto mesto, po številu naklonjenih objav pa na drugo mesto.

Medijska analiza je zastavljena kot celostni pregled medijskega poročanja o Univerzi v Ljubljani in njenih članicah v obdobju od 1. januarja do 30. junija 2021. Pripravljena je na podlagi zbirke objav v referenčnem seznamu tiskanih, spletnih in elektronskih medijev.

Največ medijske pozornosti je bila deležna UL FDV. UL FFA je s 490 objavami na 4 mestu za UL MF. UL MF in UL FFA sta imeli tudi letos precej velik delež objav, največ je bilo intervjujev o cepivih in delta različici novega koronavirusa. V medijih sta se pojavljala predvsem Borut Štrukelj in Alojz Ihan. Največje število naklonjenih objav sta dosegli UL EF in UL FFA. UL EF je praznovala svojo 75-letnico, mediji pa so objavili njihove posebne dosežke in prihajajoče dogodke, povezane z jubilejem. Skupina mednarodnih raziskovalcev pod vodstvom slovenskih znanstvenikov z UL FFA je dosegla preboj pri zdravljenju okužb s super odpornimi bakterijami. Mediji so poročali, da to pomeni velik uspeh na področju zdravstva in farmacije. V prvem polletju leta 2021 se je število nenačrtovanih objav zvišalo predvsem pri UL FDV, UL FFA in UL MF, saj so se pri teh fakultetah pojavljali citati predstavnikov, ki niso bili načrtovani, temveč so bili produkt novinarskega poizvedovanja. Najpogostejše tematike, kjer so se pojavljale članice, so bile: koronavirus, cepiva, politika, novinarstvo.