logo_si
Obvestilo o začetku postopka za izvolitev dekana in o razpisu volitev dekana za mandatno obdobje od 1. 10. 2023 do 30. 9. 2027

V prilogi objavljamo obvestilo Komisije za izvedbo volitev dekana z dne 21. 3. 2023 in poziv kandidatom k oddaji kandidatur za funkcijo dekana UL FFA.

torek, 21. marec 2023
Predstavitev poletne šole "ADVANCE Summer School on Cell and Gene Therapies" na kongresu v Londonu

Med 14. in 15. marcem 2023 je v Londonu potekal kongres »Advance Therapies 2023«. Dvo-dnevna konferenca predstavlja največji kongresni dogodek v Evropi s področja zdravil za napredno zdravljenje.

petek, 17. marec 2023
Mednarodna poletna šola ADVANCE na temo celičnih in genskih terapij

Mednarodna poletna šola ADVANCE bo potekala med 5. in 9. junijem 2023 v Ljubljani. Registracija je odprta!

ponedeljek, 13. marec 2023
Informativni dan: Doktorski študijski program Biomedicina

Informativni dan doktorskega študijskega programa Biomedicina bo potekal dne 18. 5. 2023 ob 15:30, v predavalnici P3 (2. nad.)

ponedeljek, 06. marec 2023

Poglobljena raziskava o nanovlaknih z novimi probiotiki objavljena v prestižni reviji Journal of Controlled Release

Raziskovalci s Katedre za farmacevtsko tehnologijo UL FFA so skupaj s sodelavci s Katedre za klinično biokemijo v sodelovanju s partnerji z Inštituta Jožef Stefan objavili članek z naslovom »Nanofibers with genotyped Bacillus strains exhibiting antibacterial and immunomodulatory activity« v prestižni reviji Journal of Controlled Release (IF = 11,467) iz področja razvoja dostavnih sistemov in kontroliranega sproščanja biološko aktivnih spojin.

petek, 17. februar 2023

Priznanje za visoko citiran članek

Članek: The Influence of Probiotics on the Firmicutes/Bacteroidetes Ratio in the Treatment of Obesity and Inflammatory Bowel Disease sodelavcev dr. Spase Stojanova, izr. prof. dr. Aleša Berleca in prof. Boruta Štruklja iz Katedre za farmacevtsko biologijo ter Odseka za biotehnologijo IJS je prejel priznanje za visoko citiran članek revije Microorganisms.

torek, 07. februar 2023

Objava članka sodelavcev UL FFA v prestižni reviji s področja interdisciplinarnih farmacevtskih znanosti, Acta Pharmaceutica Sinica B

Damijan Knez, Anže Meden in Stanislav Gobec s Katedre za farmacevtsko kemijo UL FFA so skupaj s sodelavci s Katedre za farmacevtsko biologijo (Anja Pišlar, Janko Kos) in Katedre za biofarmacijo in farmakokinetiko (Simon Žakelj) v sodelovanju z domačimi in tujimi partnerji iz Španije, Francije, Italije in Poljske objavili članek z naslovom »8-Hydroxyquinolylnitrones as multifunctional ligands for the therapy of neurodegenerative diseases« v prestižni reviji iz področja interdisciplinarnih farmacevtskih znanosti Acta Pharmaceutica Sinica (IF = 14,903).

četrtek, 02. februar 2023

Novo mednarodno priznanje za inovativno zdravljenje simptomov pasje demence

Asist. dr. Urban Košak je s svojo ekipo (doc. dr. Damijan Knez, izr. prof. dr. Simon Žakelj, doc. dr. Jurij Trontelj, izr. prof. dr. Ilija German Ilić, prof. dr. Odon Planinšek in prof. dr. Stanislav Gobec) prejel nagrado za najbolj inovativen projekt na področju zdravja živali na prestižnem @Biofit Event.

sreda, 25. januar 2023

SRČNA UL: Stopimo skupaj in pomagajmo študentkam in študentom v stiski

Namen projekta, v katerem sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, je reševanje kratkoročnih finančnih težav študentk in študentov, ki zaradi aktualnih razmer s svojimi dohodki ne morejo kriti življenjskih stroškov ali stroškov, povezanih s študijem.

UL22_srcnaUL_400x225

Pomoč prizadetim zaradi ukrajinske krize

Univerza v Ljubljani zbira in posreduje pomoč za prizadete v ukrajinskem konfliktu. Več si lahko preberete na https://www.uni-lj.si/pomoc_ukrajini/.

UL22_srcnaUL_500x271