logo_si

EUTOPIA Week: 23. do 27. 11. 2020

V tednu od 23. do 27. 11. 2020 bo potekalo virtualno srečanje EUTOPIA Week, ki ga tokrat organizira Univerza Warwick (Velika Britanija). Gre za srečanje, organizirano vsake 6 mesecev, na katerem potekajo različne aktivnosti namenjene študentom in zaposlenim. 

V priponki objavljamo povabilo na delavnico Hidden Competences in na pogovor EUTOPIA Discusses: Perspectives from Employers - Inclusion and Diversity.

Objavljamo program tokratnega tedna.  Vsi OPEN dogodki so odprti za vse udeležence in se je potrebno prijaviti.

Še posebej opozarjamo na:

1. EUTOPIA Discusses: Inclusion for a European University, ki bo v torek, 24.11. – glede na to, da je vključevanje tudi ena izmed pomembnejših vsebin KC-ja, je to lepa priložnost, da izvemo kako k temu pristopajo partnerske univerze, kaj so izzivi in možne rešitve

2. Delavnico Hidden Competences, ki bo v torek, 24.11.

3. EUTOPIA Presents: Student Opportunities, ki bo v sredo, 25.11. – predstavitev trenutnih in prihajajočih priložnosti različnih aktivnosti, mobilnost (tudi virtualne) za študente. 

4. EUTOPIA Discusses: Perspectives from Employers - Inclusion and Diversity, ki bo v sredo, 25.11. – pogovor v okviru projekta Student Career Ambassadors, ki ga organiziramo mi in se osredotoča na prakse in izzive vključevanja&raznolikosti (sprejemanje, upoštevanje in vključevanje ranljivih skupin)

V pogovoru bodo sodelovali:
• predstavnik globalnega podjetja, ki je kot HR zadolžen za Inclusion&Diversity vsebine, ki bo predstavil kako dejansko »živijo« vsebine in pristope, ki so zapisane v strategiji, kako se pristopi prilagajajo lokalni zakonodaji in okolju
• so-ustanoviteljica dobrodelne organizacije Migrant Leaders, s sedežem v Združenem kraljestvu. Kljub navedbi v imenu, skozi različne aktivnosti podpirajo tudi prikrajšane posameznike, ki niso migranti; predstavila bo programe, ki jih vodijo
• predstavnica LEGEBITRE – predstavitev certifikata LGBT prijazni in podpore, ki jo nudijo mladim ljudem
• predstavnik IBM, ki je, za razliko od drugih gostov, zaposlen v prodaji, je pa v podjetju ambasador LGBT; predstavil bo kako se globalno zastavljene vsebine realizirajo v lokalnem okolju, ki zaradi majhnosti, nima zaposlenih na delovnem mestu diversity & inclusion; s čim se srečuje in kako rešuje izzive. Vsak od povabljenih ima tudi svojo osebno zgodbo drugačnosti.

Vabljeni.