logo_si

Obvestila

Obdobje:

Teden Univerze letos poteka virtualno

Letos zaradi epidemioloških razmer Tedna Univerze žal ne moremo slavnostno obeležiti v živo. A ker je nadvse pomembno, da izpostavimo navdihujoče posameznice in posameznike, ki so prispevali k nadaljnjemu uspešnemu delu univerze, poteka na spletu. Tako najodličnejše raziskovalne dosežke, prejemnice in prejemnike častnih nazivov, plaket, nagrad, listin in priznanj s ponosom predstavljamo na posebni spletni strani www.uni-lj.si/tedenuniverze.

01. december 2020 | Fakulteta

Brezplačna izobraževanja na daljavo!

Če želite biti v tem času bolj aktivni, vam Karierni centri UL na voljo ponujamo veliko brezplačnih izobraževanj na temo osebnega in profesionalnega razvoja. Kar nekaj tako na temo osebne rasti kot tudi na temo kariere pa jih najdete tudi v naši e-učilnici. Po kar nekaj koristnih nasvetih o učenju in iskanju motivacije za učenje pa lahko pobrskate tudi v našem priročniku za tutorje.

30. november 2020 | Študij, Karierni centri

Prof. dr. Samo Kreft in prof. dr. Aleš Obreza v oddaji (Ne)znana poglavja slovenske zgodovine; Velike bolezni

Na 1. programu Televizije Slovenija je bila v sredo, 25. novembra 2020 premierno predvajana izobraževalno-zgodovinska oddaja (Ne)znana poglavja slovenske zgodovine; Velike bolezni. V oddaji so bile predstavljene tri najpomembnejše pandemije v preteklosti, ki so pomembno vplivale tudi na današnje slovensko ozemlje.

27. november 2020 | Fakulteta

Raziskovalni dan Fakultete za farmacijo 2020

Vljudno vabljeni na fakultetno prireditev v okviru »Tedna Univerze v Ljubljani«, ki bo v sredo, 2. decembra 2020, s pričetkom ob 8.30 uri.

26. november 2020 | Fakulteta

Aktivnosti VIU Venice International University in prijava: od 5. 12. 2020 dalje

V soboto, 5. 12. 2020, odprejo prijave na tematske seminarje, nekatere aktivnosti doktorske akademije ter na zimske oz. poletne šole VIU. Več informacij najdete na www.uni-lj.si/studij/partnerji/viu/aktivnosti.

25. november 2020 | Študij, Mednarodno sodelovanje

Evropska noč raziskovalcev 2020

Vabimo vas, da se udeležite dogodkov z ogledom video vsebin, ki jih v okviru dogodka Evropska noč raziskovalcev 2020 organizira Univerza v Ljubljani Fakulteta za farmacijo, dne 27. 11. 2020. Seznam predvajanja se bo sproti dopolnjeval, zato vas vabimo k spremljanju Youtube kanala. Povezave objavljamo v objavi celotne novice.

25. november 2020 | Fakulteta

Izr. prof. dr. Tomaž Bratkovič iz UL FFA, Katedre za farmacevtsko biologijo v Radijski oddaja Frekvenca X – Cepiva in mi 2/3

V Frekvenci X (Val 202), ki znanost ljudem približa na poljuden način, v seriji treh radijskih oddaj teče beseda o zgodovini, pomenu, delovanju in razvoju cepiv. V drugi oddaji z dne 19. 11. 2020, poimenovani Fascinantno potovanje do sodobnih cepiv, je sodeloval tudi izr. prof. dr. Tomaž Bratkovič s Katedre za farmacevtsko biologijo, ki je predstavil značilnosti rekombinantnih cepiv in potek vrednotenja njihove varnosti in učinkovitosti. Oddaji lahko prisluhnete povezavi https://val202.rtvslo.si/frekvencax/.

23. november 2020 | Fakulteta

Individualno karierno svetovanje tudi preko spleta!

Z našimi svetovalci se lahko dogovorite za pregled CV-ja in motivacijskega pisma, če pa rabite pogovor o kariernih izzivih v zvezi z iskanjem prakse, študentskega dela, zaposlitve, predstavitve delodajalcem, zaposlitvenih možnostih po zaključku študija ali nadaljevanju študija na 2. oz. 3. stopnji, vam svetujemo, da se prijavite na termin individualnega kariernega svetovanja. Ker si želimo za vsakega vzeti čas za pogovor, so potrebna predhodna naročanja na razpisane termine preko POPRa.

23. november 2020 | Študij, Karierni centri

Komisija za študijsko področje – februar 2021

Študente obveščamo, da morajo oddati vlogo za Komisijo za študijsko področje, ki bo potekala v mesecu februarju 2021, do srede, 20. januarja 2021 do 24:00 preko informacijskega sistema VIS, nato pa morajo natisnjeno in podpisano vlogo z dokazili oddati še v študentskem referatu (dvorišča stavba, visoko pritličje – desno, Aškerčeva cesta 9) do najpozneje četrtka, 21. januarja 2021 do 13:00 ure (ne glede na način dostave).

20. november 2020 | Študij

EUTOPIA Week: 23. do 27. 11. 2020

V tednu od 23. do 27. 11. 2020 bo potekalo virtualno srečanje EUTOPIA Week, ki ga tokrat organizira Univerza Warwick (Velika Britanija). Gre za srečanje, organizirano vsake 6 mesecev, na katerem potekajo različne aktivnosti namenjene študentom in zaposlenim. V priponki objavljamo povabilo na delavnico Hidden Competences in na pogovor EUTOPIA Discusses: Perspectives from Employers - Inclusion and Diversity.

19. november 2020 | Študij, Mednarodno sodelovanje