logo_new_si

1. raziskovalni simpozij doktorskih študentov UL FFA

V torek, 9. 4. 2024 smo na Fakulteti za Farmacijo (UL) uspešno izvedli 1. raziskovalni simpozij doktorskih študentov UL FFA, kjer je svoje delo z javnim nastopom predstavilo 34 študentk in študentov interdisciplinarnega doktorskega študija Biomedicina. Oddani povzetki in izvedene javne predstavitve kažejo na neverjetno raznolikost in visoko kakovost znanstveno-raziskovalnega dela doktorskih kandidatov, saj smo lahko prisluhnili številnim zanimivim temam iz področij farmacije, kemije, biologije in medicine. Posebej veseli smo bili, da so zraven doktorskih raziskovalcev, ki svoje raziskovalno delo opravljajo na fakulteti, svoje rezultate predstavili tudi tisti, ki doktorske raziskave opravljajo v sodelovanju z partnerskimi podjetji in inštituti, kot so UKC Ljubljana, Klinika Golnik, Lek d.d., Krka d.d., Kemijski inštitut, MF UL in Inštitut Jožef Štefan.    

V sklopu simpozija sta znanstveno predavanje izvedla tudi lanskoletna prejemnika Zoisovega priznanja ter Puhove nagrade iz naše fakultete, prof. dr. Lucija Peterlin Mašič in prof. dr. Zdenko Časar. Strokovna komisija v sestavi izr. prof. dr. Igor Locatelli (prodekan za znanstveno-raziskovalno področje, UL FFA), prof. dr. Zdenko Časar (vodja zgodnjega razvoja farmacevtskih izdelkov, Lek d.d.), mag. Jakob Gajšek (direktor LUI) ter dr. Gabriela P. Droga Mazovec (predstojnica oddelka za zaščito intelektualne lastnine, UL) je med vsemi predstavitvami izbrala tri, ki so svoje delo najbolj prepričljivo prestavili zbranim udeležencem. Prejemniki nagrade za najboljšo predstavitev (diploma in denarna nagrada) so postali:  Ana Lucija Vrščaj, Armando Tratenšek in Jaka Dernovšek. Njim in vsem ostalim sodelujočim na simpoziju čestitamo za odlično opravljene predstavitve svojega dela.

Z simpozijem se sočasno se zaključuje tudi prva iteracija programa »Brunching with Soft- and Research Skills at UL FFA: Unlocking Your Full Potencial«, ki smo ga na fakulteti pripravili z namenom, da dopolnimo redne izobraževalne doktorske ter podoktorske programe z znanjem in veščinami, ki posameznika kar najbolje opolnomočijo za doseganje znanstveno-raziskovalne odličnosti ter omogočajo še bolj konkurenčen vstop na trg dela. Projekt se je izvajal v sodelovanju z zunanjimi partnerji, kot so Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI), Pisarno za prenos znanja UL, mednarodno uveljavljenimi akademiki (gostili smo vodilne raziskovalce iz Univerze v Oxfordu, Anglija ter NCI/NIH, ZDA) ter glavnim industrijskim partnerjem - podjetjem Lek Pharmaceuticals d.d.


Galerija