logo_si

Strokovna ekskurzija UL FFA 2021

Po dvoletnem premoru zaradi pandemije Covid-19 je Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani v oktobru 2021 ponovno organizirala strokovno ekskurzijo za zaposlene, ki je med drugim namenjena pridobivanju novih znanj na širšem področju farmacije. Organiziranega dogodka se je v dveh ločenih terminih skupaj udeležilo preko 60 zaposlenih. 

Ekskurzija se je začela s sprehodom okoli Blejskega jezera, ki je bil dodatno obogaten s strokovnimi informacijami  o zgodovini blejskega prostora, legendami, povezanimi z jezerom, in zanimivostmi o Arnoldu Rikliju, začetniku zdraviliškega turizma na Bledu. Drugi del ekskurzije je potekal v Radovljici. Poleg kratkega ogleda znamenitosti gorenjskega bisera, vodenega s strani TIC Radovljica, so si zaposleni podrobno ogledali tudi Lekarniški in alkimistični muzej, ki priča o bogati in dolgi zgodovini farmacevtske vede, prepletene z začetki kemije, medicine in mističnimi pogledi, značilnimi za alkimijo.

Po zaključnem kosilu so se udeleženci vrnili na fakulteto z željo, da se dogodek izvede tudi v letu 2022, saj zaposleni vedno z navdušenjem pristopijo k pridobivanju novega znanja in zanimivih informacij.