logo_new_si

Štipendijski program ASEF Raziskovanje v tujini 2024

Sporočilo za javnost

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) je objavila razpis za štipendijski program ASEF Raziskovanje v tujini 2024. 

Štipendijski program ASEF je triletni program, v katerem sodelujejo slovenski študenti in študentke. Namen štipendijskega programa je okrepiti raziskovalno-študijsko izmenjavo med Slovenijo in drugimi državami, da bi se mladim omogočilo v celoti izkoristiti svoj potencial. V sklopu programa štipendisti in štipendistke ASEF opravijo 10-tedenski raziskovalni obisk na univerzi ali raziskovalni ustanovi v tujini na področju svojega študijskega/strokovnega področja. Poleg tega se vključujejo v dejavnosti, ki jih organizira ASEF, vključno z raziskovalnimi projekti in sodelovanjem z drugimi člani in članicami skupnosti ASEF, delavnicami vodenja in razvoja kariere ter se udeležujejo rednih javnih predavanj in drugih dogodkov, ki jih organizira ASEF. 

Slovenski študenti in študentke imajo odlično priložnost, da sodelujejo s slovenskimi profesorji in profesoricami ter so vključeni v njihove raziskovalne projekte na najboljših univerzah in institucijah v Združenih državah Amerike, Kanadi, Združenem kraljestvu, državah EU in Avstraliji. ASEF si s tem prizadeva oblikovati mlade, ki jih odlikuje akademska odličnost, moralni značaj in vračanje skupnosti.

Prijave so odprte za slovenske študente in študentke, vpisane na akreditirane visokošolske zavode. Štipendijski program ASEF nudi mladim celovito podporo in jim omogoča, da se osredotočijo na svoje raziskave na vrhunskih svetovnih univerzah. Razpis je odprt do 29. oktobra 2023. 

Razpis za štipendijski program ASEF Raziskovanje v tujini 2024 je dostopen na povezavi: https://asef.net/sl/event/odprte-so-prijave-za-stipendijski-program-asef-raziskovanje-v-tujini-2024/