logo_new_si

OBVESTILO DELOVANJU KNJIŽNICE - NOVOSTI

V konzorciju COSEC smo za leto 2024 pridobili nekatere ugodnosti pri objavljanju člankov v odprtem dostopu (popusti in vavčerji za stroške objav člankov oz. APC). Ugodnosti so kategorizirane po založnikih:


Od 1. 1. 2024 
bo še dostopna zbirka Literature Resource Center, ki je sicer del Gale Research Complete.

Literature Resource Center služi za iskanje znanstvene literature in besedil člankov s področja literarnih ved, biografskih in kritičnih esejev o avtorjih, bibliografij in vsebin del, izbranih spletnih mest ter portretov. LRC obsega besedila člankov iz več kot 475 znanstvenih časopisov in besedila iz več kot 420 referenčnih del, nekaj je navedenih v nadaljevanju.

  • Contemporary Authors obsega informacije o približno 160 000 avtorjih od 20. stoletja naprej, katerih dela so bila prevedena v angleški jezik ali pa so bila izdana v ZDA.
  • Contemporary Literary Criticism obsega izbor kritik, ocen ipd. sodobnih literatov (tudi scenaristov), bibliografijo avtorjevih del in literaturo o avtorju.
  • Dictionary of Literary Biography obsega kritične biografske eseje o literatih in bibliografijo avtorjevih del.
  • Vključeni so tudi eseji iz drugih publikacij založbe Gale:  Contemporary Literary Criticism, Twentieth-Century Criticism, Nineteen-Century Literature Criticism, Poetry Criticism, Short Story Criticism and Children's Literature Review, Drama Criticism, Shakespearian Criticism, Classical and Medieval Literature Criticism itn.

Dostop je omogočen z lokacij UL, CTK, NIB in NUK. Oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje UL ter osebje CTK, NIB in NUK.

Vstopna točka: http://nukweb.nuk.uni-lj.si/login?url=https://go.gale.com/ps/start.do?-p=LitRC&u=uni_lj

____________________________________________________________________

V konzorciju COSEC smo pridobili testni dostop do celotne elektronske zbirke knjig založbe De Gruyter in partnerskih založb.

Zbirka vsebuje več kot 170.000 znanstvenih in strokovnih knjig, ki jih objavlja več kot 40 uglednih založnikov (npr. New York University Press, De Gruyter, Harvard University Press, University of California Press, Yale University Press). Knjige pokrivajo tako področja družboslovja in humanistike, kakor tudi naravoslovja, tehnike in medicine. Večina knjig je v angleščini ali nemščini.

Do zbirke lahko dostopate preko portala De Gruyter Online. Testni dostop je omogočen do 30. 4. 2024 z lokacij UL, CTK, NIB in NUK, oddaljeni dostop pa je omogočen za študente in osebje UL, osebje CTK, NIB in NUK ter člane NUK.

Vstopna točka: http://nukweb.nuk.uni-lj.si/login?url=https://www.degruyter.com