logo_new_si

9. Mednarodna BBBB konferenca

Od 15. do 17. septembra 2022 je v Ljubljani potekala 9. Mednarodna BBBB konferenca z naslovom Farmacevtske znanosti  prihodnosti (Pharma Sciences of Tomorrow), v skupni organizaciji Fakultete za farmacijo, Univerze v Ljubljani in Slovenskega farmacevtskega društva. Pri organizaciji BBBB konference kot partnerji sodelujejo farmacevtskima društva ustanovnih držav:  Estonije in Finske (Baltik), Madžarske (Balaton), Turčije (Bospor) in Slovenije (Bled). Dogodek sta podprli tudi Evropska zveza farmacevtskih znanosti (EUFEPS) in Evropsko združenje za farmacevtsko kemijo in klinično biologijo (EFMC).

Tridnevni dogodek z udeležbo skoraj 250 aktivnih udeležencev iz 19 različnih evropskih držav in ZDA je vključeval 6 plenarnih (prof. dr. Stanislav Gobec; prof. dr. Daniel Markl (University of Strathclyde, Združeno kraljestvo); dr. Sulev Reisberg (University of Tartu, Estonija); prof. dr. Niklas Sandler (Nanoform, Finska); prof. dr. Helder Santos (University of Groningen, Nizozemska) in prof. dr. Gerhard Winter (Ludwig Maximilian University of Munich, Nemčija) ter 26 sekcijskih predavanj, 40  kratkih predstavitev in skoraj 80 posterjev. Program je bil razdeljen v 10 sekcij, ki so pokrivale različna področja farmacevtske tehnologije in nanotehnologije (5 sekcij), farmacevtske kemije (2 sekciji), biotehnologije (1 sekcija), klinične farmacije in laboratorijske biomedicine (1 sekcija) in farmacevtske analitike (1 sekcija). Za mlade raziskovalce smo na Fakultete za farmacijo izvedli tudi praktični delavnici s področja elektrostatskega sukanja in pretočne citometrije.

Najširša in zelo opazna je bila udeležba učiteljev in raziskovalcev s Fakultete za farmacijo, ki so nastopili s privlačnimi vsebinami in zelo kakovostnim znanstveno-raziskovalnim delom.

Velik uspeh in odmevnost konference potrjuje zadovoljstvo vseh udeležencev simpozija, tako z znanstvenim programom kot vrhunsko organizacijo, kjer moramo pohvaliti generalno sekretarko simpozija, izr. prof. dr. Alenko Zvonar Pobirk, ob njej pa še asist. dr. Barbaro Sterle Zorec, asist. Anžeta Zidarja in skupino študentov Fakultete za farmacijo. Vlogo predsednikov organizacijskega in mednarodnega znanstvenega odbora sta opravljala prof. dr. Aleš Obreza in prof. dr. Rok Dreu.

Povezava do fotogalerije