logo_si

Obvestila

Obdobje:

Vabilo na inavguracijsko predavanje dr. Urške Golob Podnar, 9. 12. 2020

UL FDV vabi na inavguracijsko predavanje dr. Urške Golob Podnar, ki bo potekalo preko zoom povezave v sredo, 9. 12. 2020 ob 14. uri.

03. december 2020 | Fakulteta

Zagovor doktorske disertacije, Manca Ogrič, mag. lab. biomed., 8. 12. 2020

Univerza v Ljubljani Fakulteta za farmacijo obvešča, da bo MANCA OGRIČ, mag. lab. biomed., zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Imunogenost infliksimaba in adalimumaba ter njun vpliv na vnetno stimulirane humane endotelijske celice koronarne arterije, dne 8. decembra 2020, ob 15.30 uri, preko orodja MS Teams, znotraj skupine Doktorat MANCA OGRIČ. Zainteresirana javnost Študentskemu referatu: mateja.tercic@ffa.uni-lj.si pošlje izpolnjeno vlogo za prisostvovanje na zagovoru in izjavo, najkasneje do ponedeljka, 7. 12. 2020 do 13. ure.

03. december 2020 | Študij

Teden Univerze letos poteka virtualno

Letos zaradi epidemioloških razmer Tedna Univerze žal ne moremo slavnostno obeležiti v živo. A ker je nadvse pomembno, da izpostavimo navdihujoče posameznice in posameznike, ki so prispevali k nadaljnjemu uspešnemu delu univerze, poteka na spletu. Tako najodličnejše raziskovalne dosežke, prejemnice in prejemnike častnih nazivov, plaket, nagrad, listin in priznanj s ponosom predstavljamo na posebni spletni strani www.uni-lj.si/tedenuniverze.

01. december 2020 | Fakulteta

Prof. dr. Samo Kreft in prof. dr. Aleš Obreza v oddaji (Ne)znana poglavja slovenske zgodovine; Velike bolezni

Na 1. programu Televizije Slovenija je bila v sredo, 25. novembra 2020 premierno predvajana izobraževalno-zgodovinska oddaja (Ne)znana poglavja slovenske zgodovine; Velike bolezni. V oddaji so bile predstavljene tri najpomembnejše pandemije v preteklosti, ki so pomembno vplivale tudi na današnje slovensko ozemlje.

27. november 2020 | Fakulteta

Raziskovalni dan Fakultete za farmacijo 2020

Vljudno vabljeni na fakultetno prireditev v okviru »Tedna Univerze v Ljubljani«, ki bo v sredo, 2. decembra 2020, s pričetkom ob 8.30 uri.

26. november 2020 | Fakulteta

Evropska noč raziskovalcev 2020

Vabimo vas, da se udeležite dogodkov z ogledom video vsebin, ki jih v okviru dogodka Evropska noč raziskovalcev 2020 organizira Univerza v Ljubljani Fakulteta za farmacijo, dne 27. 11. 2020. Seznam predvajanja se bo sproti dopolnjeval, zato vas vabimo k spremljanju Youtube kanala. Povezave objavljamo v objavi celotne novice.

25. november 2020 | Fakulteta

Izr. prof. dr. Tomaž Bratkovič iz UL FFA, Katedre za farmacevtsko biologijo v Radijski oddaja Frekvenca X – Cepiva in mi 2/3

V Frekvenci X (Val 202), ki znanost ljudem približa na poljuden način, v seriji treh radijskih oddaj teče beseda o zgodovini, pomenu, delovanju in razvoju cepiv. V drugi oddaji z dne 19. 11. 2020, poimenovani Fascinantno potovanje do sodobnih cepiv, je sodeloval tudi izr. prof. dr. Tomaž Bratkovič s Katedre za farmacevtsko biologijo, ki je predstavil značilnosti rekombinantnih cepiv in potek vrednotenja njihove varnosti in učinkovitosti. Oddaji lahko prisluhnete povezavi https://val202.rtvslo.si/frekvencax/.

23. november 2020 | Fakulteta

V tednu od 23. do 27. novembra poteka drugi Teden EUTOPIA

Univerza v Warwicku od 23. do 27. novembra 2020 gosti drugi teden zveze EUTOPIA. Sodelovalo bo vseh šest partnerskih univerz, poleg Univerze v Ljubljani še organizatorica dogodka, Univerza v Warwicku ter Univerza CY Cergy Paris, Univerza Vrije v Bruslju, Univerza v Göteborgu in Univerza Pompeu Fabra v Barceloni. Dogodek se bo v celoti odvijal preko spleta, zato lepo vabljeni, da se nam pridružite iz kar udobja svojega doma.

16. november 2020 | Fakulteta

Pregled koristnih informacij o možnostih finančne, psihosocialne in druge pomoči v času koronavirusa: november 2020

Obdobje, v katerem smo, lahko v mnogih izmed nas vzbuja občutek negotovosti in pomanjkanja nadzora nad situacijo, zato je še toliko bolj pomembno, da se v tem času obrnemo vase in se osredotočimo predvsem na to, da se bomo dobro počutili. V pregledu objavljamo koristne informacije o možnostih finančne, psihosocialne in drugih oblik pomoči.

12. november 2020 | Študij, Karierni centri

Vabilo na javno predavanje dr. Aleksandra Aristovnika, pred izvolitvijo v naziv rednega profesorja

UL EF vabi na javno predavanje dr. Aleksandra Aristovnika pred izvolitvijo v naziv rednega profesorja. Javno predavanje bo v petek, 13. 11. 2020, ob 13. uri v obliki videokonferenčnega predavanja. Vabljeni.

11. november 2020 | Fakulteta