logo_new_si

Biobanka

Kontakt:

Asist. dr. Dunja Urbančič, mag. farm.

Dostop:

Oprema je dostopna za raziskovalce znotraj organizacije UL FFA in njihove partnerske organizacije. Dostopnost shranjevanja vzorcev se lahko preveri preko elektronske pošte skrbnika opreme.

Namembnost:

Oprema v sistemu biobanke je namenjena natančnemu in varnemu shranjevanju bioloških vzorcev, pridobljenih v različnih kliničnih študijah.

Opis aparature:

Zamrzovalnik za ultra nizke temperature (-86 °C) PHCBi MDF-DU702VH VIP ECO omogoča učinkovito hlajenje z naravnimi ogljikovodiki, ki je okolju prijazno. Zamrzovalnik vsebuje inverterske kompresorje, ki omogočajo najmočnejše hlajenje v različnih pogojih in prispevajo k zmanjšanju porabe energije zamrzovalnika. Ti kompresorji v kombinaciji z ogljikovodikovimi hladilnimi sredstvi zagotavljajo najučinkovitejšo porabo energije in zmanjšujejo oddajanje toplote v okolico. Hkrati zagotavljajo optimalno stabilnost, kakovost zasnove pa zagotavlja zanesljivost, kar je idealno za vzorce, ki so občutljivi na temperaturna nihanja, med njimi tudi biološki vzorci. Inteligentni vmesnik in enostavno spremljanje podatkov olajša dostop do shranjenih vzorcev. Barvni LCD zaslon na dotik omogoča popoln nadzor uporabnika, tudi z rokavicami, medtem ko USB vrata omogočajo prenos zapisanih podatkov v računalnik enostaven in priročen. Pomembne informacije, kot so temperatura zamrzovalnika, čas odpiranja vrat in zgodovina alarma, se beležijo za spremljanje v GLP aplikacijah. Zamrzovalnik Phcbi MDF-DU702VH VIP ECO omogoča učinkovito in prilagodljivo skladiščenje vzorcev, zagotavlja optimalno temperaturno enakomernost in ima povečano  zmogljivost skladiščenja.

ARPEGE 140 proizvajalca Cryopal je srednje velik sistem za shranjevanje bioloških vzorcev na temperaturi do -190°C. V aluminijastih razdelilnikih lahko hrani 4800 2-mL vial. Posoda je opremljena s sistemom elektronskega monitoriranja nivoja dušika in temperature ter omogoča avtomatsko optimizacijo polnjenja. Posoda se uporablja v okviru biobanke za shranjevanje celičnih linij in drugega biološkega materiala.


Cenik:

Biobanka
Opremo sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.