logo_si

24. slovenski festival znanosti z mednarodno udeležbo: Narava, človek in eksperimenti

Slovenska znanstvena fundacija že 23 let organizira večdnevni znanstveni festival. Letos bo potekal že štiriindvajsetič. Organizatorji festivala so Slovenska znanstvena fundacija, Univerza v Ljubljani (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteta za farmacijo) in družba Lek. Častni pokrovitelj festivala je prof. dr. Igor Papič, rektor Univerze v Ljubljani.

Namen festivala je predstaviti in približati znanost vsem radovednim in vedoželjnim ljudem, ljubiteljem znanosti, popularizirati znanost med najmlajšimi ter povezovati slovenske znanstvenike z raziskovalci iz zamejstva in tujine.

Na festivalu bodo raziskovalke in raziskovalci skozi ustvarjalna druženja, z izvedbami poskusov v praksi in predavanji predstavili najnovejše raziskave, rezultate in ugotovitve s področja naravoslovja.

Festival bo potekal od torka, 25. septembra 2018, do vključno četrtka, 27. septembra 2018, na lokacijah Fakultete za farmacijo in Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo.

Na Fakulteti za farmacijo bo v okviru festivala potekal dogodek v sredo, 26. septembra 2018 z izvedbo sekcije z naslovom Z zdravili do zdravja, v predavalnicah P1, P2, P4, P5 in laboratoriju FT LAB. 

Program sekcije se nahaja v pripetem dokumentu.

Vabljeni!