logo_si
Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2019

LUI in Univerza v Ljubljani letos že devetič organiziramo Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani z namenom, da se podpre čim več inovacij in inovativnih podjetniških idej. Rektorjeva nagrada je tradicionalni natečaj za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani, ki vzpodbuja vstop inovacij na trg. K prijavam vabimo vse, ki imate tehnološke in netehnološke inovacije ali inovativne podjetniške ideje. Prijave zbiramo do četrtka, 3. marca 2019, do 23.59 ure. Več informacij in prijave: http://lui.si/rektorjeva-nagrada/

ponedeljek, 28. januar 2019
Regijski BioCamp 2019

K prijavi za udeležbo na Regijskem BioCampu 2019 ste vabljeni dodiplomski (zadnji letnik), magistrski, doktorski in postdoktorski študenti naravoslovnih in ekonomskih znanosti s fakultet v regiji. Na podlagi akademskih dosežkov, strokovnih izkušenj in ob študijskih dejavnosti bo izbranih skupno 35 študentov iz regije. Več v celotni objavi novice in na naslovu www.lek.si/biocamp.

četrtek, 17. januar 2019
Razpis za 49. Krkine nagrade

Krka, d. d., Novo mesto razpisuje 49. Krkine nagrade, ki so namenjene študentom programov na vseh treh študijskih stopnjah ter dijakom gimnazij in srednjih šol. K sodelovanju vabijo vse, ki ste oziroma boste svoje raziskovalne naloge z znanstvenih področij, povezanih z raziskavami in razvojem, proizvodnjo, vrednotenjem in kakovostjo ter trženjem farmacevtskih surovin in zdravil, končali v obdobju od 1. julija 2018 do 30. junija 2019 ter jih na razpis prijavili do 5. julija 2019. Informacije o prijavnih in razpisnih pogojih so na voljo na spletni strani Krkinih nagrad.

sreda, 16. januar 2019

Raziskovalci UL FFA v ugledni reviji objavili študijo o pomenu epigenetike za zdravje kosti

Raziskovalna skupina UL FFA s Katedre za klinično biokemijo (Peter Vrtačnik, Janja Zupan, Vid Mlakar, Tilen Kranjc, Janja Marc, Barbara Kern in Barbara Ostanek), je v ugledni reviji Scientific Reports objavila študijo z novimi dognanji o dveh s starostjo povezanih boleznih, osteoporozi in osteoartrozi. Omenjena študija je tako ena izmed prvih, ki je pokazala na pomen epigenetskih encimov za zagotavljanje kvantitete in kakovostne strukture kostnega tkiva.

petek, 09. november 2018

Fakulteta za farmacijo je prejemnica priznanja Slovenske znanstvene fundacije

UL FFA je za sodelovanje pri izvedbi slovenskega festivala znanosti v letih 2018 in 2017 prejela priznanje Odlično partnerstvo, ki ga podeljuje Slovenska znanstvena fundacija.

torek, 29. januar 2019

Raziskovalni dan Fakultete za farmacijo 2018

V sredo, 5. 12. 2018, smo na Fakulteti za farmacijo v okviru Tedna Univerze izvedli Raziskovalni dan. V dopoldanskem delu je potekal simpozij z dekanovimi nagrajenci, v popoldanskem slavnostnem delu pa smo počastili dobitnika zlate plakete UL ter podelili nagrade in priznanja UL FFA.

nedelja, 16. december 2018