logo_si
Javna objava prostega delovnega mesta: TEHNIČNI DELAVEC III – M/Ž

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za farmacijo, razpisuje prosto delovno mesto tehničnega delavca III. Rok za prijavo je 18. 4. 2019

petek, 05. april 2019
Državno univerzitetno prvenstvo v orientacijskem teku 2018/19

V sredo, 15. 5. 2019, bo na Rožniku, v Ljubljani, potekalo državno univerzitetno prvenstvo v orientacijskem teku za študijsko leto 2018/19. Tekmovalo se bo na sredni in daljši progi, kategorije pa so poleg spola razdeljene na študentsko rekreativno in študentsko tekmovalno kategorijo ter na kategorijo zaposlenih. Predprijave se zbirajo do torka, 14. 5. 2019, do 12:00.

torek, 23. april 2019
Vabilo na strokovno srečanje z naslovom Novosti v pridobivanju in možnostih uporabe mezenhimskih matičnih celic v ortopediji

Vabimo Vas na strokovno srečanje Društva za celično in tkivno inženirstvo Slovenije v sredo, 24. 4. 2019 ob 16:00 v predavalnici Ortopedske klinike, UKC Ljubljana.

petek, 19. april 2019

Prof. dr. Stanislav Gobec je postal član Evropske akademije znanosti in umetnosti (EASA)

Listina o imenovanju mu je bila izročena na inavguracijski slovesnosti 2. marca 2019 v Salzburgu. Evropska akademija znanosti in umetnosti vključuje preko 2000 članov, ki so vrhunski raziskovalci ali umetniki, med njimi je 32 Nobelovih nagrajencev. Njen namen je spodbujanje kritičnega razmišljanja, kulturnega dialoga ter interdisciplinarnega in mednacionalnega sodelovanja.

ponedeljek, 04. marec 2019

Delegacija UL FFA je obiskala Inštitut za vede o življenju Severno Kavkaške Federalne Univerze

V tednu med 2. in 5. 4. 2019 sta prof. dr. Borut Božič in prof. dr. Iztok Grabnar obiskala Inštitut za vede o življenju Severnokavkaške Federalne Univerze (NCFU) v Stavropolu, Rusija. Univerza v Ljubljani je v 2017 z NCFU sklenila krovni sporazum o sodelovanju. Namen obiska je bil dogovor o konkretnih oblikah sodelovanja, kot so skupni raziskovalni projekti na področju farmacije in klinične diagnostike, izmenjave učiteljev, raziskovalcev in študentov ter organizacija skupnih poletnih šol.

ponedeljek, 15. april 2019

Janja Mirtič je dobitnica štipendije L'Oréal-Unesco Za ženske v znanosti

Slovenska nacionalna komisija za Unesco in podjetje L'Oréal Adria je na mednarodni dan žensk v okviru programa Za ženske v znanosti podelila štipendije trem perspektivnim mladim raziskovalkam. Med prejemnicami štipendije je tudi asistentka Janja Mirtič z UL FFA za raziskovalno delo na področju novih in naprednih dostavnih sistemov za zdravilne učinkovine in probiotične bakterije. V okviru svojega doktorskega študija na UL FFA Janja Mirtič stremi k izdelavi na polielektrolitih osnovanih delcev v nano velikosti. Ti so namenjeni vgradnji zdravilnih učinkovin kot podpornega ogrodja v regenerativni medicini, kot ogrodja celicam za celično terapijo ali v tkivnem inženirstvu.

ponedeljek, 11. marec 2019