logo_si
Javna (mednarodna) objava prostega delovnega mesta: VISOKOŠOLSKI UČITELJ – M/Ž

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za farmacijo, razpisuje prosto delovno mesto visokošolskega učitelja. Rok za prijavo je 21. 2. 2018.

četrtek, 04. januar 2018
Objava prostega delovnega mesta: SAMOSTOJNI STROKOVNI DELAVEC VII/1 – M/Ž

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za farmacijo, razpisuje prosto delovno mesto asistenta. Rok za prijavo je do 21. 1. 2018.

petek, 22. december 2017
Simpozij v čast prof. dr. Aleša Mrharja, 29. 11 2017

Ob upokojitvi prof. dr. Aleša Mrharja, mag. farm., smo v sredo, 29. 11. 2017, na Fakulteti za farmacijo organizirali simpozij, na katerega so bili vabljeni nekdanji in sedanji tesni sodelavci slavljenca z različnih področij stroke.

petek, 01. december 2017

Naziv častnega doktorja Univerze v Ljubljani podeljen profesorju Hans-Uwe Simonu

Priznanje je na slavnostni seji senata Univerze v Ljubljani 5. 12. 2017 prejel za izjemne znanstvene dosežke na področju medicine ter za pomemben doprinos k izobraževanju slovenskih študentov.

petek, 22. december 2017

Raziskovalci Fakultete za farmacijo sodelovali pri odkritju, kako deluje D-cikloserin na molekularni ravni

Članek soavtorjev prof. dr. Stanislava Gobca in dr. Vite Godec, objavljen v Nature Communications, razkriva globlje razumevanje, kako se D-cikloserin veže na encim D-alanin-D-alanin-ligaza in se kemično spremeni po vezavi na encim. Spojina, ki nastane po vezavi učinkovine v aktivno mesto encima, do sedaj še ni bila poznana in odpira možnost razvoja novih antibiotičnih zdravil, ki bi lahko imela manj neželenih učinkov.

ponedeljek, 08. januar 2018

Sprejem pri predsedniku republike za slovenske znanstvenike in znanstvenice

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 11. 1. 2018 v Predsedniški palači priredil svečani sprejem za slovenske znanstvenike in znanstvenice, na katerega so bili povabljeni tudi prof. dr. Janko Kos, prof. dr. Borut Štrukelj in asist. dr. Špela Zupančič iz UL FFA. V svojem nagovoru je predsednik republike dejal, da želi s sprejemom počastiti delo in uspehe slovenskih znanstvenic in znanstvenikov, izraziti hvaležnost za njihove številne dosežke, pridobiti tudi pozornost javnost za njihovo delo in navdihniti mlade, da gledajo v prihodnost.

petek, 12. januar 2018