logo_si
Javna objava prostega delovnega mesta: asistent z doktoratom - m/ž

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za farmacijo, razpisuje prosto delovno mesto asistenta z doktoratom - m/ž. Rok za prijavo je 16. 2. 2020.

četrtek, 06. februar 2020
Usmeritve glede koronavirusa

Skladno z napotki MIZŠ v zvezi z ugotovljenimi primeri okužb z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) na severu Italije in v krajih, kjer je ta virus trenutno bolj razširjen, smo na Univerzi v Ljubljani, da ne bi prišlo do zapletov pri izvajanju aktivnosti, sprejeli prve ukrepe za omejitev širjenja virusa. Prosimo vas, da usmeritve preberete v objavi celotne novice.

torek, 25. februar 2020
Veleslalomska tekma ob 100. obletnici Univerze v Ljubljani: Kranjska Gora, 13. 3. 2020

Odprte so prijave na tekmovanje v alpskem smučanju za študente in zaposlene Univerze v Ljubljani. Podrobnosti preberite prosimo v objavi celotne novice ter v priloženem razpisu.

četrtek, 20. februar 2020

Članek raziskovalcev UL FFA Katedre za farmacevtsko kemijo predstavljen na naslovnici revije ChemMedChem 2020/3

Članek avtorjev B. Fois, Ž. Skok, T. Tomašič, J. Ilaš,. N. Zidar, A. Zega, L. Peterlin Mašič, P. Szili, G. Draskovits, Á. Nyerges, C.Pál, D. Kikelj: Dual Escherichia coli DNA Gyrase A and B Inhibitors with Antibacterial Activity, rezultat sodelovanja raziskovalcev katedre za farmacevtsko kemijo in skupine za sintezno in sistemsko biologijo madžarske akademije znanosti iz Szegeda, je bil izbran za predstavitev na naslovnici (Cover Feature) marčne številki revije ChemMedChem založbe Wiley-VCH. Sliko na naslovnici je oblikovala Urša Kikelj.

petek, 21. februar 2020

PCNE: Asist. Urška Nabergoj Makovec prejela nagrado za najboljši poster

Asist. Urška Nabergoj Makovec, sodelavka Katedre za socialno farmacijo, je na simpoziju Evropske mreže raziskovalcev farmacevtske skrbi (Pharmaceutical Care Network Europe – PCNE), ki je potekal 7. in 8. februarja 2020 v Egmond aan Zeeju na Nizozemskem, prejela nagrado za najboljši poster z naslovom Medicines Use Review service impact on drug related problems in Slovenia. Poster je pripravila v sodelovanju s prof. dr. Mitjo Kosom.

četrtek, 20. februar 2020

Uredniški odbor revije International Journal of Molecular Sciences je za naslovnico prve letošnje številke izmed 370 vsebovanih znanstvenih člankov izbral članek Krištofa Bozovičarja in izr. prof. dr. Tomaža Bratkoviča

Uredniški odbor revije International Journal of Molecular Sciences je za naslovnico prve letošnje številke izmed 370 vsebovanih znanstvenih člankov izbral članek Krištofa Bozovičarja in izr. prof. dr. Tomaža Bratkoviča Evolving a Peptide: Library Platforms and Diversification Strategies (Int J Mol Sci 2020; 21(1): 215). Sliko, ki stilizirano prikazuje tehnologijo predstavitve na bakteriofagu, je oblikovala slovenska vizualna umetnica Stella Ivšek.

sreda, 19. februar 2020

Knjižnica

knjiznica_FFA

Knjižnica Fakultete za farmacijo je na Aškerčevi cesti 7, v Ljubljani.

Kontaktna oseba:
Borut Toth
           
Telefon: +3861-4769-548
fax: +3861-4258-031
Urnik izposoje:
Ponedeljek - petek: od 9h-15h
Čitalnica: 
Ponedeljek - petek: 
od 7.30h - 19h

Mediji o nas

mediji

Članstva in mreže

Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani (UL FFA) je ponosna na svoja članstva v uglednih mednarodnih organizacijah in mrežah. S klikom na povezavo zgoraj si lahko ogledate seznam vseh organizacij in mrež v katerih sodelujemo in preberete več o sodelovanju na področju mednarodnega raziskovanja in povezovanja.