logo_si
Objava prostega delovnega mesta SAMOSTOJNI STROKOVNI DELAVEC VII/1 – M/Ž

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za farmacijo, razpis prosto delovno mesto SAMOSTOJNI STROKOVNI DELAVEC VII/1. Rok za prijavo je 6.1.2019.

petek, 14. december 2018
Javno preizkusno predavanje pred izvolitvijo v naziv docentke za področje klinične biokemije in laboratorijske biomedicine, asist. dr. Marija Nika Lovšin, 20. 12. 2018

Predavanje bo v četrtek, 20. decembra 2018, ob 15. uri, v Seminarju Inštituta za biokemijo UL MF (2. nadstropje), Vrazov trg 2, Ljubljana.

torek, 11. december 2018
Objava prostega delovnega mesta: TEHNIČNI DELAVEC V (I) – M/Ž

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za farmacijo, razpisuje prosto delovno mesto TEHNIČNEGA DELAVCA V(I). Rok za prijavo je 23. 12. 2018

ponedeljek, 10. december 2018

Raziskovalci UL FFA v ugledni reviji objavili študijo o pomenu epigenetike za zdravje kosti

Raziskovalna skupina UL FFA s Katedre za klinično biokemijo (Peter Vrtačnik, Janja Zupan, Vid Mlakar, Tilen Kranjc, Janja Marc, Barbara Kern in Barbara Ostanek), je v ugledni reviji Scientific Reports objavila študijo z novimi dognanji o dveh s starostjo povezanih boleznih, osteoporozi in osteoartrozi. Omenjena študija je tako ena izmed prvih, ki je pokazala na pomen epigenetskih encimov za zagotavljanje kvantitete in kakovostne strukture kostnega tkiva.

petek, 09. november 2018

Velik uspeh študentov UL FFA na 48. razpisu za Krkine nagrade

Velik uspeh študentov UL FFA na 48. razpisu za Krkine nagrade Na podelitvi 48. Krkinih nagrad 19. oktobra 2018 v Novem mestu sta dr. Kaja Rožman in dr. Špela Zupančič prejeli veliki Krkini nagradi za raziskovalno nalogo. Poleg njiju so študentje Univerze v Ljubljani Fakultete za farmacijo prejeli še 6 Krkinih nagrad za dodiplomske in podiplomske raziskovalne naloge od skupno 25 podeljenih.

petek, 26. oktober 2018

Izr. prof. dr. Zdenko Časar prejel najvišje Novartisovo znanstveno priznanje

Farmacevtska družba Novartis je oktobra v Cambridgeu v ZDA podelila nagrade za izstopajoče in trajne znanstvene dosežke na področju raziskav in razvoja. Izr. prof. dr. Zdenko Časar, vodja analitike prototipov v Sandozovem razvojnem centru Slovenija in znanstveni sodelavec Fakultete za farmacijo Univerze Ljubljani, je prejel najvišje Novartisovo znanstveno priznanje za uglednega znanstvenika (Distinguished Scientist Award). To je prva najvišja Novartisova znanstvena nagrada, ki jo je prejel slovenski znanstvenik.

četrtek, 25. oktober 2018