logo_new_si

Oddaljeni dostop

Študentje in zaposleni na Univerzi v Ljubljani lahko do večine naročniških elektronskih virov informacij dostopajo iz računalnikov posameznih knjižnic, oz. računalnikov, ki so nameščeni v prostorih FFA. Možen je tudi t.i. oddaljen dostop.

Kaj je oddaljeni dostop?

Kadar knjižnica omogoča svojim uporabnikom dostop do različnih naročniških elektronskih informacijskih virov, mora po določilih licenčnih pogodb zagotoviti, da do virov dostopajo samo njeni uporabniki.
Oddaljeni dostop omogoča uporabnikom dostop do virov s poljubne lokacije ob poljubnem času: od doma, internetne kavarne ipd. Za avtentikacijo potrebujete številko izkaznice vključene knjižnice in geslo. Več o oddaljenem dostopu

Kako uporabiti oddaljeni dostop?

Oddaljeni dostop do elektronskih virov Univerze v Ljubljani lahko uporabljajo člani knjižnic, ki so vključeni v sistem avtentikacije za oddaljeni dostop. Oddaljeni dostop omogočamo aktivnim članom vključenih knjižnic. Če niste član, se morate vpisati.  Lahko se oglasite knjižnici fakultete, ali pa pošljite e-pošto na naslov: knjiznica@ffa.uni-lj.si, da bomo geslo vnesli v evidenco.  

Oddaljeni dostop omogoča:

  • elektronsko podaljševanje
  • možnost spreminjanja gesla
  • dostop do elektronskih virov izven matične ustanove

 

Licenčni pogoji ScienceDirect®, SpringerLink, Wiley Online Library, ACS, IEEE, RSC

Vsi študenti, raziskovalci, zaposleni na matični fakulteti, ki uporabljate dostop do Konzorcijskih revij, morate pri uporabi knjižničnega gradiva in drugih informacijskih virov zagotavljati in spoštovati določila avtorskopravne zakonodaje in licenčnih pogodb….Uporaba je dovoljena zgolj in samo za osebne namene in raziskave.

Seznam informacijskih virov, do katerih je možen dostop z oddaljenih lokacij, najdete na naslovu NUK in CTK.

Povezava na Digitalno knjižnico Univerze v Ljubljani

Dostop do lokalne baze COBISS

V primeru nedelovanja spletnega naslova do vseh zaključnih del FFA, prosimo obvestite knjižnico. Doktorske naloge spričo nedorečenih zakonskih določil, niso online dostopne!