logo_new_si
Javni razpis za mlade raziskovalce

Vabimo vas, da si podrobneje ogledate JAVNI RAZPIS za MLADE RAZISKOVALCE, ki je bil objavljen 4. 6. 2024. Rok za prijavo kandidatov je skladno s predvideno časovnico 14. junij 2024 do 13. ure.

torek, 04. junij 2024
Oglas za mesto raziskovalca s podiplomskim usposabljanjem do doktorata znanosti

V sodelovanju s farmacevtskim podjetjem Lek d. d. vam tudi v letošnjem letu, izven instituta mladega raziskovalca, ponujamo podiplomsko usposabljanje do doktorata znanosti (s pričetkom v študijskem letu 2024/2025), in sicer na treh industrijsko relevantnih tematikah, ki vključujejo raziskovalno delo v raziskovalno-razvojnih laboratorijih Leka, člana skupine Sandoz. Več informacij v prilogi. Vabimo vse motivirane študentke in študente, ki zaključujete magistrske študijske programe (EM FAR, IND FAR, LBM), da se odzovete na ponujeno priložnost. Rok za oddajo interesa (življenjepis in motivacijsko pismo) je 5. junij 2024 do 16. ure na igor.locatelli@ffa.uni-lj.si.

torek, 21. maj 2024
Odziv rektorja Univerze v Ljubljani po srečanju s študentkami in študenti na UL FDV

Na Univerzi v Ljubljani obsojamo vse kršitve mednarodnega prava, vključno z mednarodnim humanitarnim pravom in pravom človekovih pravic v Gazi in na okupiranem palestinskem ozemlju.

petek, 17. maj 2024
Call for enrollment 2024/25 – master study programme in Industrial Pharmacy

Call for enrollment 2024/25 – master study programme in Industrial Pharmacy (part time study). The program is performed in English. The deadline for submitting the application with evidence is June 1st, 2024.

četrtek, 11. april 2024

Mednarodna prepoznavnost UL FFA

Fakulteta za farmacijo UL je dosegla še en kamenček v mozaiku mednarodna prepoznavnosti. Naš član prof. dr. Borut Božič je bil izvoljen za predsednika Evropskega združenja farmacevtskih fakultet za naslednje triletno obdobje (https://eafponline.eu/about/).

ponedeljek, 27. maj 2024

Raziskovalci UL FFA prejeli Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani za 3. mesto

Raziskovalci UL Fakultete za farmacijo so na sklepni prireditvi Uni.minds festivala predstavili Nanovlakna s probiotičnimi sevi za zdravljenje parodontalne bolezni in zanje prejeli Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2023 za doseženo 3. mesto.

sobota, 09. december 2023

Prof. dr. Iztok Grabnar in izr. prof. dr. Alenka Zvonar Pobirk postala kongresna ambasadorja Slovenije

V sredo, 25. oktobra 2023, je v ljubljanski Cukrarni potekala slavnostna podelitev častnih nazivov »Kongresni ambasador Slovenije za leto 2023«, ki ga podeljuje Kongresni urad Slovenije. Kongresna ambasadorja Slovenije za leto 2023 sta postala tudi naša sodelavca prof. dr. Iztok Grabnar in izr. prof. dr. Alenka Zvonar Pobirk.

sreda, 08. november 2023

Skupina raziskovalcev s Katedre za klinično biokemijo sodelovala pri odkritju genetskih različic, ki napovedujeta prirast kostne gostote pri zdravljenju s teriparatidom

Interdisciplinarna skupina raziskovalcev s Katedre za klinično biokemijo FFA (izr. prof. dr. B. Ostanek in prof. dr. J. Marc) in z Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani (prof. dr. T. Kocjan) je skupaj z raziskovalci iz Edinburga in Aarhusa odkrila genetski različici, ki napovedujeta prirast kostne gostote pri zdravljenju s teriparatidom in rezultate objavila v reviji Annals of the Rheumatic Diseases s faktorjem vpliva 27,4. Gre za prebojne rezultate na področju anabolnega zdravljenja osteoporoze.

torek, 07. november 2023

SRČNA UL: Stopimo skupaj in pomagajmo študentkam in študentom v stiski

Namen projekta, v katerem sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, je reševanje kratkoročnih finančnih težav študentk in študentov, ki zaradi aktualnih razmer s svojimi dohodki ne morejo kriti življenjskih stroškov ali stroškov, povezanih s študijem.

UL22_srcnaUL_400x225

Pomoč prizadetim zaradi ukrajinske krize

Univerza v Ljubljani zbira in posreduje pomoč za prizadete v ukrajinskem konfliktu. Več si lahko preberete na https://www.uni-lj.si/pomoc_ukrajini/.

UL22_srcnaUL_500x271