logo_si

Dva projekta Fakultete za farmacijo med letošnjimi prejemnicami in prejemniki sredstev razpisa Inovacijskega sklada UL

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič je v okviru festivala UNI.MINDS razglasil letošnje prejemnice in prejemnike sredstev razpisa Inovacijskega sklada UL, ki sofinancira obetavne inovativne projekte v višini do 25.000 € in jim pomaga do višje stopnje tehnološke pripravljenosti. Sklad je UL vzpostavila z namenom lajšanja komercializacije tehnologij in z njim omogoča ekipam, ki na UL razvijajo inovativne rešitve, da te približajo industrijskim partnerjem oz. trgu.

Izmed 13 prijavljenih ekip je ocenjevalna komisija za sofinanciranje izbrala 5 projektov. Med njimi sta kar dva projekta Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani, in sicer:

'Razvoj zdravil za zdravljenje kognitivnih motenj pri psih', ki ga razvija ekipa prof. dr. Stanislav Gobec, asist. dr. Urban Košak in doc. dr. Damijan Knez, ter 'Širokospektralne protibakterijske učinkovine', ki ga razvijata prof. dr. Marko Anderluh in doc. dr. Martina Hrast.

Med prejemnicami in prejemniki so še ekipa Biotehniške fakultete s projektom 'Probiotik Bacillus subtilis za povečanje rasti in izboljšanje kvalitete piščancev', ekipa Fakultete za strojništvo s projektom 'Razvoj lahkih in naprednih komponent pogonskih sklopov' in ekipa Fakultete za gradbeništvo in geodezijo s projektom 'Protipotresni pridrževalci za varovanje fasadnih panelov'.
  
Vsem ekipam iskreno čestitamo.