logo_new_si

52. Krkine nagrade: Nagrajenke iz Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani

Krka je 21. 10. 2022 že 52-ič podelila Krkine nagrade za dodiplomska in podiplomska raziskovalna dela, s katerimi spodbuja raziskovalno delo med dijaki in študenti. Nagrado so podelili 31 mladim raziskovalcem, pet od njih pa jih je prejelo veliko Krkino nagrado za raziskovalno delo. Izjemno ponosni smo, da vseh pet prejemnic oz. prejemnikov velike nagrade prihaja z Univerze v Ljubljani. Za mlade znanstvenike so Krkine nagrade dodatna priložnost, ki jim pomaga, da jih v podjetjih in znanstvenih institucijah prepoznajo in jim omogočijo razvoj v odlične strokovnjake, ki bodo s svojim delom uspeli v gospodarstvu ali v znanstveno raziskovalnih ter izobraževalnih ustanovah.  

Sodelavke UL FFA, prejemnice Velike Krkine nagrade za raziskovalno delo

dr. Maja Bjelošević Žiberna
mentorica izr. prof. dr. Pegi Ahlin Grabnar

Majo Bjelošević Žiberna je med študijem na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani znanost tako pritegnila, da je nadaljevala z magistrskim študijem industrijske farmacije. Po dobrem letu dela na Katedri za farmacevtsko tehnologijo, kjer je tudi zaposlena, se je vpisala v doktorski študijski program Biomedicina, smer farmacija. Njeno raziskovanje je usmerjeno v razvoj in vrednotenje formulacij z biološkimi zdravilnimi učinkovinami.  


dr. Ana Dolšak
mentorja izr. prof. dr. Matej Sova in izr. prof. dr. Urban Švajger 

Ana Dolšak se je že med študijem na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani vključila v raziskovalno delo na Katedri za farmacevtsko kemijo. Tu je kot mlada raziskovalka nadaljevala doktorski študij na področju biomedicine, smer farmacija, danes pa je na katedri zaposlena kot raziskovalka. Deluje na področju farmacevtske kemije, kjer se ukvarja z razvojem imunomodulatorjev, spojin, ki so sposobne uravnavati delovanje imunskega sistema.  

dr. Tina Vida Plavec
mentorja: izr. prof. dr. Aleš Berlec, prof. dr. Borut Štrukelj 
Tino Vido Plavec je v zadnjem letniku študija na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani navdušilo hitro razvijajoče se področje biotehnologije. Magistrski študij je nadgradila z doktorskim študijem biomedicine, smer farmacija, na Odseku za biotehnologijo v okviru Instituta Jožef Stefan, kjer je danes zaposlena kot raziskovalka. Ob raziskovalnem delu se kot asistentka na Fakulteti za farmacijo posveča tudi pedagoškemu delu.