logo_new_si

Vabilo na okroglo mizo: Prepoznavanje in preprečevanje nasilja v akademskem okolju

Vabljeni na okroglo mizo, 
na kateri se bomo pogovarjali o problematiki nasilja v akademskem okolju.


preprečevanje nasilja_vabilo_študenti web
Univerza v Ljubljani si želi ustvarjati okolje, v katerem se spoštuje dostojanstvo študentk in študentov ter zaposlenih. V letu 2020 so Univerzo v Ljubljani pretresli dogodki razkritij, ki nakazujejo, da je potreben večji poudarek ozaveščanju v zvezi z razumevanjem koncepta »dostojanstva«.  

Na srečanju bomo obravnavali naslednje teme: kako prepoznati nasilje in spolno nadlegovanje; kako ga prijaviti; kakšne oblike podpore ponuditi osebam, ki so bile žrtve nadlegovanja; kako razvijati ničelno toleranco do nasilja, spolnega nadlegovanja, in kako razvijati okolje, kjer se bodo vsi udeleženke in udeleženci, ne glede na spol, spolno usmerjenost, identiteto, ekonomski status, veroizpoved, starost in njihov položaj na Univerzi v Ljubljani počutili varne in bo spoštovano njihovo dostojanstvo.

Okroglo mizo bo vodila prof. dr. Darja Zaviršek, o pomembnosti ozaveščanja o nasilju ter možnostih pravne in psihosocialne zaščite žrtve, pa bodo spregovorili:
• prof. dr. Barbara Novak, prorektorica Univerze v Ljubljani,
• Katja Zabukovec Kerin, predsednica Društva za nenasilno komunikacijo, 
• Nesa Vrečer, predstavnica Rezistence,
• Jasna Zakonjšek, Odvetniška pisarna Zakonjšek d.o.o.,
• Dr. Jasna Podreka, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta. 

Če vas tema zanima in se želite informirati o ustreznem prepoznavanju in ukrepanju ob zaznanem pojavu nasilja, če ste bili žrtev nasilja, če bi radi pomagali pri ozaveščanju ničelne tolerance do nasilja, vabljeni, da se nam pridružite. 

Okrogla miza bo potekala v petek, 9. aprila 2021 ob 13.00, prek Zoom povezave. 

Na dogodek se lahko prijavite preko portala POPR.

Obvestilo: 
- Če ste redno vpisani študenti, se v POPR vpišete s svojo digitalno UL identiteto. Če ste študenti brez statusa, se v POPR najprej registrirajte na tej povezavi, nato pa se boste (po odobritvi) prijavili tudi na dogodek.
- Dodatne informacije: kc@uni-lj.si
- Dogodek bo sneman, udeleženci ne bodo razvidni na posnetku. Prijava v Zoom omogoča, da svoje ime in podobo zakrijete, če bi tako želeli.

Dogodek bo izveden prek Zoom aplikacije in je avtorskopravno varovan. Imetnik materialnih avtorskih pravic je Univerza v Ljubljani, zato kakršno koli kopiranje, vključno s snemanjem in shranitvijo v elektronski obliki, razširjanje, spletno objavljanje in druga uporaba razen dovoljene zasebne rabe, ni dovoljeno brez predhodnega dovoljenja Univerze v Ljubljani.

Organizator dogodka Univerza v Ljubljani bo dogodek posnel z namenom nadaljnjega informiranja ciljnih skupin o vsebini oz. sporočilih dogodka ter nadaljnjo promocijo oddelka. Fotografiranje in snemanje bo potekalo skladno z veljavnim nacionalnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Uredbo (EU) 2016/679. Posnetki dogodka bodo objavljeni na spletnih straneh www.uni-lj.si, kc.uni-lj.si in e-učilnici Kariernih centrov UL ter na univerzitetnih družbenih omrežjih LinkedIn, Facebook, YouTube in Instagram. Posnetki se bodo nanašali na dogodek na splošno in iz posnetka ne bo vidnih udeležencev.


- Ob prijavi bo mogoče že vnaprej oddati vprašanja govorcem (vprašanja bo možno zastaviti tudi na samem dogodku).