logo_new_si

Tekmovanje za načrtovanje, izdelavo in testiranje letala za dostavo orodja za uspešno cepljenje populacije

Smo Edvard Rusjan Team. Ekipa nadobudnih študentov Univerze v Ljubljani, ki vsako leto sodeluje na večdnevnem mednarodnem tekmovanju AIAA Design/Build/Fly v ZDA, kamor ekipa tudi odpotuje. Cilj tekmovanja je izdelati daljinsko vodeno letalo, ki mora čim bolje opraviti predpisane misije, ki so vsako leto drugačne. Projekt je na Fakulteti za strojništvo in v širšem prostoru aviacije dobro poznan, vsako leto pa je tekmovanje tudi medijsko odmevno v strokovnih revijah.

V preteklosti je naša ekipa že posegala po najvišjih mestih, na tekmovanju v letu 2015 je kot prva neameriška ekipa v konkurenci 84 ekip osvojila 1. mesto in tako premagala mnoge ugledne svetovne univerze. Uspeh smo ponovili l eta 2019 kjer smo ponovno zmagali in dokazali, da sodi tudi Univerza v Ljubljani med ugledne univerze kot so MIT, Georgia Tech, Clarkson, ipd.

Letošnji izziv je načrtovanje, izdelava in testiranje letala za dostavo orodja za uspešno
cepljenje populacije. Misije bodo vključevale prenos komponent za cepivo, občutljivih na udarce in dostavo le-teh. Več o samem tekmovanju lahko preberete na tej spletni povezavi.

V ekipo vabimo študente vseh fakultet, ki j ih zanima vsaj eno od spodaj omenjenih področij ali pa le želijo sodelovati pri večjem projektu.

Področja, s katerimi se ukvarjamo:
● statično testiranje in eksperimentalna analiza
● numerična analiza (CFD, FEM)
● numerično modeliranje dinamike l eta (Python)
● Načrtovanje letala i n kalupov (CAD)
● modelarska gradnja (od balze do ogljikovih vlaken)
● letenje modelarskih letal
● Obdelava s CNC stroji

V primeru, da med zgoraj naštetimi možnostmi ne najdeš nič zanimivega, se projektu
vseeno lahko pridružiš in nam pomagaš pri promociji, iskanju sponzorjev, urejanju spletnih strani (facebook, instagram…) in še marsičem drugem.

Samo sodelovanje pri projektu omogoča študentom, da izpopolnijo svoje znanje na že
poznanih področjih ali pa se naučijo novih veščin.
V kolikor se prepoznaš v čemerkoli zgoraj, ali pa te samo “matra firbec”, se nam pridruži na predstavitvi dne 11.10.2021, ob 17:00, kjer bomo natančneje predstavili celoten projekt in način dela.

Na predstavitev se prijaviš preko: https://1ka.arnes.si/DBFsignup.

https://www.facebook.com/DBFSlovenia/ ali instagram: @dbfslovenia