logo_new_si

Raziskovalni dan Fakultete za farmacijo 2023

V sredo, 29.11.2023, je v okviru “Tedna univerze v Ljubljani” potekal Raziskovalni dan Fakultete za farmacijo 2023. Po jutranjem simpoziju, kjer so ključne izsledke svojih znanstveno-raziskovalnih dosežkov predstavile letošnje prejemnice dekanovih nagrad dr. Aleša Bricelj , dr. Tanja Potrč, dr. Lara Slavec Janev, Nina K. Grilc in dr. Maša Sterle.

V popoldanskem času je sledila še slovesnost, na kateri smo po nagovoru dekana UL FFA prof. dr. Roka Dreu-a in slavnostnih predavanjih podelili še nagradi za življenjsko delo:


Prof. dr. Matjaž Jeras, mag. farm – nagrada za življenjsko delo

Prof. Jeras posveča svoje raziskovalno delo številnim področjem, med drugim imunogenetiki, celičnemu in tkivnemu inženiringu ter ne nazadnje tudi celičnim terapijam za napredno zdravljenje. Za svoje dosežke je prejel številna priznanja in nagrade, vključno z Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani leta 2021. Zaradi več letnega prizadevanja k znanstvenemu napredku, inovacijam ter ugledu Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani, prejme prof. dr. Matjaž Jeras fakultetno nagrado za življenjsko delo.


Prof. dr. Franc Vrečer, mag. farm – nagrada za življenjsko delo


Prof. Vrečer si je skozi celo kariero prizadeval za plodno sodelovanje med Fakulteto za farmacijo in farmacevtskim podjetjem Krka. Je vsestranski raziskovalec, predan pedagoškemu delu in zelo aktiven na različnih področjih stroke. Bil je eden od pobudnikov uvedbe in oblikovalcev novega študijskega programa Industrijska farmacija, kjer danes sodeluje kot predavatelj in nosilec predmetov. Zaradi svojega visoko-kakovostnega in poglobljenega pristopa k vsakemu izzivu, tako na znanstveno raziskovalnem kot pedagoškem področju, je profesor Vrečer cenjen sogovornik doma in v tujini.  Za njegov življenjski opus dela na fakulteti, za vpliv na kakovost študijskih programov in za skrb za prepoznavnost fakultete prejme prof. dr. Franc Vrečer fakultetno nagrado za življenjsko delo.


Prav tako smo podelili:

  • priznanje delavcu za izjemne rezultate, ki ga je prejela prof. dr. Janja Marc,
  • priznanje zunanjemu sodelavcu za uspešno sodelovanje s fakulteto, ki ga je prejel g. Jurij Ule
  • priznanje študentu za izjemne dosežke, ki ha je prejela Melanie Jozić
  • razglasili Prešernove nagrajence UL FFA. Letošnji prejemniki so bili Rozman Izza, Burnik Tilen, Polajžer Sara, Faganeli Dan in Kovačič Klara.


Galerija 1
Galerija 2

raziskovalni_dan_2023