logo_new_si

Evropska noč raziskovalcev 2023

Evropska noč raziskovalcev 2023 na Fakulteti za farmacijo

Na Fakulteti za farmacijo smo se tudi letos pridružili vseevropskemu projektu in 29. septembra 2023 izvedli Evropsko noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! z naslovom »Človek živali in žival človeku«. Letos je bilo na Fakulteti za farmacijo res pestro, saj nas je že dopoldan obiskalo 90 srednješolcev s Šolskega centra Novo mesto, popoldan smo najprej gostili 34 osnovnošolcev iz Tržiča, zvečer pa je v naše laboratorije pokukalo okoli 160 otrok – številni seveda v spremstvu staršev. Za okoli 400 vedoželjnih obiskovalcev je tekom dneva skrbela 28 članska ekipa zaposlenih in študentov, ki si res zasluži vse pohvale. Na Fakulteti za farmacijo smo za obiskovalce skupno pripravili 12 raznolikih aktivnosti z različnih področji farmacije. Že med letom pa smo v okviru projekta obiskali tudi 5 skupin vrtčevskih otrok in jim skozi praktično aktivnost predstavili poklic - farmacevt.

Angažirano delo in odličen prispevek s ciljem približati znanost in raziskovanje najširši javnosti, predvsem pa mladim, je letos prepoznala tudi Slovenska znanstvena fundacija, ki je partnerjem projekta Evropska noč raziskovalcev  – Humanistika, to si ti! za odličnost v komuniciranju za leto 2022 podelila priznanje Prometej znanosti

Ocenjujemo, da je Evropska noč raziskovalcev  – Humanistika, to si ti! zelo dobro uspela in se že veselimo prihodnje, ki bo septembra 2024!