logo_si

Mednarodni simpozij: Farmakometrika: od tu do kam?

28. junij 2022 - 28. junij 2022

Namen simpozija je predstaviti pregled, kako farmakometrika prispeva k razvoju zdravil, individualizaciji in optimizaciji zdravljenja ter regulativnih odločitvah. 

Farmakometrika je veda, ki kvantificira informacije o zdravilih, boleznih in preskušanjih za podporo pri učinkovitem razvoju zdravil, terapevtskih in regulativnih odločitvah. Pri tem uporablja različne matematične in statistične modele, ki običajno opisujejo razmerje med izpostavljenostjo zdravilu (ali farmakokinetiko), odzivom na zdravilo (ali farmakodinamiko) za želene in neželene učinke ter značilnostmi posameznih bolnikov. Farmakometrika je multidisciplinarna in povezuje farmacevte, klinične farmakologe, statistike, inženirje in strokovnjake s področja podatkovnih ved, ki tesno sodelujejo z zdravniki. Z govorci iz akademskega sveta, industrije in regulativnih organov ta dogodek pokriva širok nabor vlog farmakometrike in je lahko koristen tudi za tiste, ki iščejo naslednji korak v svojem poklicnem razvoju.

Program simpozija

Simpozij je namenjen magistrskim, doktorskim in podoktorskim študentom vseh naravoslovnih, zdravstvenih in tehničnih ved ter kliničnim farmacevtom, zdravnikom, matematikom, statistikom in vsem drugim, ki bi jih zanimalo področje farmakometrike.

Udeležba je brezplačna in omejena na 100 udeležencev. Poskrbljeno bo za lahko kosilo in kavo.

Za prijavo sledite povezavi (prijave zbiramo do 5. junija). Dodatne informacije lahko najdete na plakatu ali nam pišite na: EPmxSS2022@gmail.com.