logo_new_si

Dosežki

Obdobje:

 

 

Med letošnjimi Zoisovimi nagrajenci kar trije profesorji Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani

Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj je tudi letos podelil Zoisove nagrade in priznanja za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti, ki so najvišja državna priznanja na področju znanosti in raziskovanja. Med prejemniki so trije sodelavci UL FFA – prof. dr. Julijana Kristl (Zoisova nagrada za življenjsko delo), prof. dr. Stanislav Gobec (Zoisova nagrada) in prof. dr. Marko Anderluh (Zoisovo priznanje). Sodelavci na Fakulteti za Farmacijo smo zelo ponosni in jim iskreno čestitamo!

13. december 2021

Sodelavci UL FFA so na Tednu Univerze v Ljubljani za odlično delo prejeli številne nagrade

Med 29. novembrom in 3. decembrom 2021 je potekal Teden Univerze v Ljubljani, kjer so naši zaposleni prejeli številne nagrade za uspešno raziskovalno, pedagoško in strokovno delo.

09. december 2021

Projekt RiskAwareTTS o varnosti vektorskih cepiv proti SARS-CoV-2, ki ga UL FFA izvaja za Evropsko agencijo za zdravila

V okviru projekta RiskAwareTTS proučujemo vpliv regulatornih odločitev in priporočil, povezanih s tveganjem za sindrom tromboze s trombocitopenijo ob cepljenju s SARS-CoV-2 adenovirusnimi vektorskimi cepivi. Katedra za socialno farmacijo, UL FFA sodeluje v konzorciju partnerjev iz šestih držav, ki raziskavo izvajajo za Evropsko agencijo za zdravila (EMA).

30. november 2021

Slavnostna podelitev 51. velikih Krkinih nagrad

Na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani (UL FFA) si štejemo v veliko čast, da so bile med Velikimi Krkinimi nagradami tri dodeljene za doktorske naloge naših doktorandov – dr. Žane Temova Rakuše, dr. Anje Kolarič in dr. Jelene Mandić.

25. november 2021

Dva projekta Fakultete za farmacijo med letošnjimi prejemnicami in prejemniki sredstev razpisa Inovacijskega sklada UL

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič je v okviru festivala UNI.MINDS razglasil letošnje prejemnice in prejemnike sredstev razpisa Inovacijskega sklada UL. Izmed 13 prijavljenih ekip je ocenjevalna komisija za sofinanciranje izbrala 5 projektov. Med njimi sta kar dva projekta Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani. Več v celotni objavi.

24. november 2021

Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2021

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič je prek spleta podelil Rektorjeve nagrade za naj inovacijo UL za leto 2021. Nagrado za najboljšo inovacijo v kategoriji študentke in študenti ter alumne in alumni je prejel projekt raziskovalcev skupine prof. dr. Irene Mlinarič-Raščan v sodelovanju z raziskovalci KI in NIB. Več v celotni objavi...

24. november 2021

UL FFA med najodličnejšimi raziskovalnimi dosežki Univerze v Ljubljani v letu 2021

Med desetimi najodličnejšimi dosežki je tudi Fakulteta za farmacijo s projektom 'Z novimi antibiotiki nad super odporne bakterije'. Zaradi epidemioloških razmer bo tudi letos dogodek Najodličnejši raziskovalni dosežki Univerze v Ljubljani v sklopu Tedna Univerze potekal preko ZOOM povezave, in sicer v ponedeljek, 29. 11. 2021, ob 14. uri.

23. november 2021

EATRIS-Plus delavnica: Teorija in praksa sodelovanja med industrijo in akademijo

27. in 28. septembra 2021 se je v okviru projekta H2020 EATRIS-Plus v so-organizaciji UL FFA, Biocat (Barcelona, Španija) in EATRIS (Amsterda, Nizozemska) odvijala mednarodna dvodnevna delavnica »Teorija in praksa sodelovanja med industrijo in akademijo«. Delavnica je združila 40 akademikov, podoktorskih raziskovalcev, posameznikov iz pisarn za prenos znanja ter predstavnikov biotehnoloških podjetij.

05. oktober 2021

Letošnji BioCamp o vplivu podatkov in umetne inteligence na farmacevtsko industrijo

Na BioCampu bo letos gostovala tudi dekanja Fakultete za farmacijo, prof. dr. Irena Mlinarič-Raščan, ki bo v komisiji za ocenjevanje najboljših ekipnih nalog udeležencev. »Sodelovanje s farmacevtsko industrijo je temelj uspešnega razvoja Fakultete za farmacijo in s tem oblikovanja inovativnega okolja za študij ter raziskave. Odlično sodelujemo pri študijskem procesu, z gostovanji strokovnjakov in skupnimi mentorstvi pri magistrskih ter doktorskih nalogah, skrbimo za prenos zanj in izkušenj ter se skupaj lotevamo najtežavnejših izzivov znanosti in stroke.

27. september 2021

Obetavna učinkovina za zdravljenje kognitivne disfunkcije psov in tudi zanimiv kandidat za zdravljenje Alzheimerjeve bolezni

Raziskovalci s Katedre za farmacevtsko kemijo, Katedre za farmacevtsko tehnologijo in Katedre za biofarmacijo in farmakokinetiko so v sodelovanju z raziskovalci iz UL VF objavili članek v reviji Scientific Reports (faktor vpliva 4,379), kjer so opisali zdravljenje kognitivne disfunkcije psov z zaviralcem, razvitim na UL FFA.

22. september 2021