logo_new_si
Lek Scholarships for Industrial Pharmacy, MsC studies - Applications are open

At Lek we welcome the announcement of the English Industrial Pharmacy program at the Faculty of Pharmacy of the University of Ljubljana, which opens an international space for the flow of top skills, experts and talent.

četrtek, 11. april 2024
Call for enrollment 2024/25 – master study programme in Industrial Pharmacy

Call for enrollment 2024/25 – master study programme in Industrial Pharmacy (part time study). The program is performed in English. The deadline for submitting the application with evidence is June 1st, 2024.

četrtek, 11. april 2024
Razpis za vpis v magistrski študijski program

Razpis za vpis v magistrski študijski program: Industrijska farmacija (redni študij) in Laboratorijska biomedicina (redni študij)

sreda, 10. april 2024
Inavguracijsko predavanje: izr. prof. dr. PETRA KOCBEK, mag. farm., pred izvolitvijo v naziv redne profesorice

Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani obvešča, da bo imela izr. prof. dr. PETRA KOCBEK, mag. farm. pred izvolitvijo v naziv redne profesorice za področje farmacevtske nanotehnologije javno predavanje z naslovom: Nanozdravila: Bistvo je očem nevidno.

ponedeljek, 08. april 2024

Raziskovalci UL FFA prejeli Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani za 3. mesto

Raziskovalci UL Fakultete za farmacijo so na sklepni prireditvi Uni.minds festivala predstavili Nanovlakna s probiotičnimi sevi za zdravljenje parodontalne bolezni in zanje prejeli Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2023 za doseženo 3. mesto.

sobota, 09. december 2023

Prof. dr. Iztok Grabnar in izr. prof. dr. Alenka Zvonar Pobirk postala kongresna ambasadorja Slovenije

V sredo, 25. oktobra 2023, je v ljubljanski Cukrarni potekala slavnostna podelitev častnih nazivov »Kongresni ambasador Slovenije za leto 2023«, ki ga podeljuje Kongresni urad Slovenije. Kongresna ambasadorja Slovenije za leto 2023 sta postala tudi naša sodelavca prof. dr. Iztok Grabnar in izr. prof. dr. Alenka Zvonar Pobirk.

sreda, 08. november 2023

Skupina raziskovalcev s Katedre za klinično biokemijo sodelovala pri odkritju genetskih različic, ki napovedujeta prirast kostne gostote pri zdravljenju s teriparatidom

Interdisciplinarna skupina raziskovalcev s Katedre za klinično biokemijo FFA (izr. prof. dr. B. Ostanek in prof. dr. J. Marc) in z Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani (prof. dr. T. Kocjan) je skupaj z raziskovalci iz Edinburga in Aarhusa odkrila genetski različici, ki napovedujeta prirast kostne gostote pri zdravljenju s teriparatidom in rezultate objavila v reviji Annals of the Rheumatic Diseases s faktorjem vpliva 27,4. Gre za prebojne rezultate na področju anabolnega zdravljenja osteoporoze.

torek, 07. november 2023

53. Krkine nagrade: med letošnjimi prejemniki velikih Krkinih nagrad so kar trije iz Fakultete za farmacijo, Univerze v Ljubljani

V petek, 20.10.2023, so v podjetju Krka podelili že 53. Krkine nagrade za izjemna dodiplomska in podiplomska raziskovalna dela, s katerimi spodbujajo raziskovalno delo med študenti. Od 33 nagrad jih je kar 16 bilo podeljenih raziskovalcem in raziskovalkam Fakultete za farmacijo.

četrtek, 26. oktober 2023

SRČNA UL: Stopimo skupaj in pomagajmo študentkam in študentom v stiski

Namen projekta, v katerem sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, je reševanje kratkoročnih finančnih težav študentk in študentov, ki zaradi aktualnih razmer s svojimi dohodki ne morejo kriti življenjskih stroškov ali stroškov, povezanih s študijem.

UL22_srcnaUL_400x225

Pomoč prizadetim zaradi ukrajinske krize

Univerza v Ljubljani zbira in posreduje pomoč za prizadete v ukrajinskem konfliktu. Več si lahko preberete na https://www.uni-lj.si/pomoc_ukrajini/.

UL22_srcnaUL_500x271