logo_si

Izr. prof. dr. Rok Dreu, mag. farm., UL FFA, prejemnik Minařikovega priznanja 2018

Izr. prof. dr. Rok Dreu je raziskovalno uspešen in mednarodno prepoznaven slovenski tehnolog. Bogati ga samoiniciativnost, prodornost in doslednost. S svojimi raziskavami v največji meri deluje na področju farmacevtskega inženirstva. To znanje posreduje študentom in stanovskim kolegom ter z objavami utrjuje ugled farmacevtske stroke in FFA UL, doma in v mednarodnih krogih. Intenzivno in uspešno sodeluje s farmacevtsko industrijo, s katero je izpeljal številne skupne projekte. Izjemnost in originalnost njegovega raziskovalnega pristopa je način obravnave problemov, razvoj novih metod in generiranje izvirnih idej za reševanje odprtih vprašanj, kar potrjuje tudi pet podeljenih mednarodnih patentov. Svoje organizacijske sposobnosti in občutek za skupinsko delo je udejanjil preko aktivnosti v različnih odborih in komisijah na Fakulteti za farmacijo in v Sekciji farmacevtskih tehnologov pri SFD, ki jo je dva mandata (2013-2017) tudi vodil. Sodeloval je pri organizaciji tehnoloških simpozijev doma in v tujini.

Za njegove znanstvene, strokovne in organizacijske prispevke na področju farmacije, za ves trud, ki ga namenja razvoju farmacevtske tehnologije ter za zavzeto delo pri Slovenskem farmacevtskem društvu mu je IO SFD podelil Minařikovo priznanje.

Nagrajenci Slovenskega farmacevtskega društva 2018
Od leve prosti desni: predsednica odbora za podeljevanje društvenih priznanj prof. dr. Julijana Kristl, prejemnik Minařikovega odličja Ivan Zajc, mag. farm., prejemniki Minařikovih priznanj Tina Morgan, mag. farm., spec., Vesna Farič Tuš, mag. farm., spec., izr. prof. dr. Rok Dreu, mag. farm., Ana Banović, mag. farm., spec. in Magda Bačovnik Zimic, mag. farm., predsednik SFD mag. Matjaž Tuš