logo_si

Zaposlitvenih možnosti je veliko, a treba jih je poiskati

100 let Univerze v Ljubljani: Študij skozi oči nekdanjih študentov

Alumni klub UL je v okviru projekta Univerza100 v sodelovanju z RTV Slovenija začel s predstavitvami uglednih alumnov. 9. septembra 2019 je bila na MMC portalu objavljena predstavitev alumne UL, doktorske študentke na Fakulteti za farmacijo, Janje Mirtič, magistre farmacije.

Janja Mirtič je poleg doktorskega študija biomedicine na fakulteti zaposlena tudi kot mlada raziskovalka, in sicer na katedri za farmacevtsko tehnologijo. Za raziskovalno delo na področju novih in naprednih dostavnih sistemov za zdravilne učinkovine in probiotične bakterije sta ji slovenska nacionalna komisija za Unesco in podjetje L'Oréal Adria v okviru programa Za ženske v znanosti v letu 2019 podelila štipendijo.

Petmesečno raziskovalno delo med študijem v Oslu na Norveškem je Janji Mirtič prineslo spoznanje, da imamo Slovenci včasih do sebe podcenjevalen odnos: "A imamo veliko znanja in nismo nič slabši, v nekaterih pogledih smo celo boljši, kot so v tujini", je o svojih izkušnjah iz tujine povedala naša sodelavka.

Povzetek predstavitve je dostopen na povezavi: RTV SLO Univerza100