logo_si

Prof. dr. Mitji Kosu podeljen naziv častnega člana organizacije Pharmaceutical Care Network Europe

Prof. dr. Mitja Kos, predstojnik Katedre za socialno farmacijo UL FFA, je na letošnji spletni delovni konferenci evropske mreže raziskovalcev s področja farmacevtske skrbi Pharmaceutical Care Network Europe (PCNE) postal častni član te organizacije. Naziv prejmejo posamezniki z 20- ali večletnim aktivnim delovanjem v PCNE, ki so v tem času delovali tudi v izvršnem odboru organizacije.

Prof. dr. Mitja Kos se je v PCNE vključil leta 2000, kmalu po opravljeni diplomi. V organizaciji so takoj prepoznali njegovo iniciativnost, odprtost za nove ideje in pripravljenost za mednarodno sodelovanje. Leta 2014 so ga tako povabili v izvršni odbor organizacije, v katerem je uspešno deloval med celotnim 6-letnim mandatom. V okviru mandata je dve leti deloval tudi kot predsednik PCNE. S pomočjo sodelavcev je vodil organizacijo vsakoletnih konferenc in delavnic, med drugim tudi zelo uspešne delovne konference na Bledu leta 2017.

Plod njegovega dela znotraj PCNE so številni mednarodni raziskovalni projekti na področju farmacevtske skrbi, mednarodno sprejeta definicija pregleda zdravil, boljša organizacijska struktura PCNE in krepitev vloge farmacevtske skrbi v tujini in doma.