logo_si

Med prejemniki 50. Krkinih nagrad tudi doktoranda FFA: dr. Janja Mirtič in dr. Andraž Lamut

Usmerjenost v razvoj, inovativne postopke in sodobne izdelke v Krki že 50 let nadgrajujejo s Krkinimi nagradami, ki jih podeljujejo za raziskovalno delo dijakov in študentov. Dolgoletno vlaganje v znanje in spodbujanje k ustvarjalnemu delu se kažeta v nalogah 2911 nagrajencev.

Med prejemniki jubilejnih, 50. Krkinih nagrad sta tudi doktoranda Fakultete za farmacijo, dr. Janja Mirtič in dr. Andraž Lamut.

 
Odziv na razpis za 50. Krkine nagrade je bil izjemen, saj je svoje raziskovalne naloge prijavilo 93 študentov do- in podiplomskega študija. Znanstveni odbor Sveta Sklada Krkinih nagrad je študentom, ki so s kakovostjo in rezultati dokazali odličnost svojega raziskovalnega dela, podelil pet velikih Krkinih nagrad za raziskovalno nalogo ter 25 Krkinih nagrad in 17 posebnih pohval za raziskovalno nalogo. Študentom, ki so sodelovali na razpisu, so podelili še 46 Krkinih priznanj. Zaradi okoliščin sta znanstveni simpozij in razglasitev prejemnikov 50. Krkinih nagrad oktobra potekala prek spletne povezave. Izsledke svojih raziskovalnih nalog pa sta v sklopu 30. znanstvenega simpozija predstavila tudi dr. Janja Mirtič in dr. Andraž Lamut. 
 
Ob jubileju so v Krki izdali obsežno monografijo z naslovom Krkine nagrade – 50 let z odličnostjo. V knjigi je v besedi in sliki povzeta zgodovina Krkinih nagrad, ki so bile ves čas v koraku z napredkom družbe in rastjo Krke. V monografiji so poglobljena razmišljanja prispevali priznani profesorji, med njimi je tudi prof. dr. Julijana Kristl.


VELIKA KRKINA NAGRADA ZA RAZISKOVALNO NALOGO

dr. Janja Mirtič 
Fakulteta za farmacijo, Univerza v Ljubljani 
Mentorica: prof. dr. Julijana Kristl
"Neizkoriščen potencial polielektrolitov na razvoj napredenih dostavnih sistemov za zdravilne učinkovine in probiotike"
Predstavitev

dr. Andraž Lamut
Fakulteta za farmacijo, Univerza v Ljubljani 
Mentorja: izr. prof. dr. Tihomir Tomašič, prof. dr. Danijel Kikelj
"Načrtovanje in sinteza novih protimikrobno delujočih zaviralcev DNA-giraze in Hsp90"
Predstavitev

Povezava na jubilejno 50. Krkino nagrado
https://www.krkinenagrade.si/o-krkinih-nagradah/krkine-nagrade-po-letih/2020/