logo_si

Odličnost

Obdobje:

 

 

Profesor dr. Gerhard Winter, Ludwig-Maximilians University of Munich, na obisku na UL FFA

Prof. Winter je v predstavitvi svoje fakultete in osebnega raziskovalnega dela poudaril dobro vzpostavljen sistem sodelovanja z UL FFA in posebej pohvalil naše študente, ki v okviru Erasmus izmenjav pri njem opravljajo raziskovalno delo. Tako UL FFA kot Katedra za farmacevtsko tehnologijo si bomo v prihodnje prizadevali za nadaljnje sodelovanje s profesorjem Winterjem, kar bo prispevalo h kakovosti in obsegu mednarodnih izkušenj študentov in zaposlenih na UL FFA.

09. julij 2019

Priznanje TARAS za najboljši sodelovalni projekt v industriji prejme LEK

Na Industrijskem forumu, ki je potekal 3. in 4. junija 2019, so organizatorji dogodka skupaj z revijo IRT3000 podelili letošnje priznanje TARAS podjetju LEK, in UL Fakulteti za farmacijo, za uspešno sodelovanje pri razvoju projekta Umetnega želodca za analizo in usmerjanje razvoja kompleksnih trdnih farmacevtskih oblik.

06. junij 2019

Velik uspeh študentov UL FFA na Regijskem BioCampu 2019

Med individualnimi zmagovalci letošnjega Regijskega BioCampa sta Ardita Veseli in Jurij Zdovc, oba s Katedre za biofarmacijo in farmakokinetiko UL FFA. Študenti naše fakultete so bili odlični tudi v skupinskem delu, saj so bili kar trije del zmagovalne ekipe: Ardita Veseli, Rok Hribšek in Anže Zidar.

27. maj 2019

EPSA Summer University 2019

21. EPSA Summer University 2019 je potekala od 16. do 21. julija 2019 v Portorožu. To je vsakoletni projekt EPSA, ki študentom farmacije iz celotne Evrope omogoča vpogled v aktualne in inovativne teme s področja farmacije ter ima poudarek na sproščenem vzdušju, prepredenim s kvalitetnim izobraževalnim programom. Pod letošnjim naslovom »Joining forces with other professionals for better healthcare«, so se zvrstile razne delavnice in treningi mehkih veščin na temo medpoklicnega sodelovanja in izobraževanja.

26. avgust 2019

Mednarodna CEEPUS poletna šola 2019

Od 24. do 29. julija 2019 je v Portorožu potekala 6. mednarodna CEEPUS poletna šola, ki jo je je organizirala CEEPUS mreža SI-0611: »Novel diagnostic and therapeutic approaches to complex genetic disorders« v sodelovanju s Fakulteto za Farmacijo, Univerze v Ljubljani. Sodelovalo je 42 udeležencev iz 8 držav (Slovenija, Hrvaška, Madžarska, Bosna in Hercegovina, Srbija in Češka, Kazahstan, Palestina), od tega 9 učiteljev in 33 dodiplomskih in podiplomskih študentov laboratorijske biomedicine, medicinske biokemije, farmacije in medicine.

26. avgust 2019

Med 8 finalisti Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2019 kar dve ekipi UL FFA

Za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2019 se je letos potegovalo 20 ekip. Osem ekip, ki so se uvrstile v finale, bo svoje ideje predstavilo na posebnem dogodku 15. maja 2019 v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani. Med finalisti sta letos dve projektni skupini iz UL FFA.

26. april 2019

Velik uspeh študentke UL FFA Neje Filipič, na 30. poletni univerzijadi v Neaplju

Na 30. poletni univerzijadi je Neja Filipič, študentka Fakultete za farmacijo, Univerze v Ljubljani v troskoku osvojila bronasto medaljo. V petem poskusu je skočila 13,73 m in zaostala samo za Ukrajino Olho Korsun in Portugalko Evelise Tavares Da Veiga. To je 21. medalja na poletnih univerzijadah in skupno 100. medalja za slovenske športnike na največjih tekmovanjih študentskega športa.

24. julij 2019

Prof. dr. Lucija Peterlin Mašič, mag. farm., UL FFA, prejemnica Minařikovega priznanja 2019

Na predlog Sekcije za farmacevtsko kemijo je izvršni odbor SFD potrdil podelitev Minařikovega priznanja v letu 2019 dr. Luciji Peterlin Mašič za znanstvene, strokovne in organizacijske prispevke na področju farmacije, in za njene vsestranske izzive, ki jih namenja razvoju farmacevtske kemije in toksikološke kemije.

22. maj 2019

Podjetniška skupina UL FFA dosegla 2. mesto na natečaju Rektorjeva nagrada UL 2019

Člani podjetniške skupine Martina Durcik, Tihomir Tomašič, Lucija Peterlin Mašič, Nace Zidar, Janez Ilaš, Anamarija Zega in Danijel Kikelj so na natečaju za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani za leto 2019 osvojili 2. mesto.

20. maj 2019

Izšla je druga, dopolnjena in pregledana izdaja Farmacevtskega terminološkega slovarja

Pri Založbi ZRC je v preteklem tednu izšla druga, dopolnjena in pregledana izdaja Farmacevtskega terminološkega slovarja. Pri njeni pripravi so poleg drugih strokovnjakov s področja farmacije in jezikoslovcev ZRC SAZU sodelovali tudi zaposleni na Fakulteti za farmacijo. Terminološki slovar predstavlja terminologijo stroke, je odraz njene razvitosti in skrbi strokovnjakov za slovensko terminologijo. Z razvojem stroke nastaja nova terminologija in bogati slovenski jezik.

19. junij 2019