logo_si

Strokovno izpopolnjevanje s področja farmacije: UPORABA KANABINOIDOV

11. junij 2019 - 18. junij 2019

Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani (UL FFA) organizira Strokovno izpopolnjevanje s področja farmacije na temo Uporaba kanabinoidov, ki bo potekalo 11., 12. in 18. junija 2019 v predavalnici P1 ali PD na UL FFA.

V uvodu letošnjega strokovnega izobraževanja na Fakulteti za farmacijo bomo najprej predstavili konopljo kot (zdravilno) rastlino, zlasti z vidika vsebnosti kanabinoidov THC (Δ9-tetrahidrokanabinol) in CBD (kanabidiol), kar bo odlična osnova za naslednje predavanje, v okviru katerega bomo poglobljeno razložili mehanizem delovanja kanabinoidov, njihovo potencialno uporabo v medicini na podlagi kliničnih raziskav ter se nekoliko dotaknili tudi aktualnih dogajanj na tem področju znotraj Evropske unije. V nadaljevanju bomo predstavili regulatorni vidik predpisovanja kanabinoidov, nakar bo sledil sklop predavanj na temo farmakokinetike in farmakodinamike kanabinoidov ter njihovih interakcij z zdravili, ki ga bomo zaokrožili s problematiko novih sintetičnih kanabinoidov in zastrupitev z njimi. V zadnjem sklopu izobraževanja se bomo dotaknili klinične uporabe kanabinoidov, kjer bomo izpostavili izredno pomemben doprinos kanabinoidov za zdravljenje trdovratnih epilepsij pri otrocih, zaključili pa bomo s pogledom kliničnega farmacevta na uporabo kanabinoidov v paliativni oskrbi onkoloških bolnikov. V okviru tega predavanja se bomo dotaknili tudi zmotnih pričakovanj onkoloških bolnikov glede kanabinoidov, kar je izrazito pereč problem v vsakdanji praksi.

Lekarniška zbornica Slovenije je programu strokovnega izpopolnjevanja dodelila 5,5 licenčnih točk za vsakega pasivnega udeleženca.

Rok za prijavo: 31. maj 2019

Dodatne informacije:
strokovno.izpopolnjevanje@ffa.uni-lj.si

Vabilo