logo_si

Strokovno izpopolnjevanje s področja farmacije "Diagnostika po izbiri pacienta: samotestiranje in genetski testi"

09. junij 2020 - 18. junij 2020

Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani (UL FFA) organizira Strokovno izpopolnjevanje s področja farmacije na temo Diagnostika po izbiri pacienta: samotestiranje in genetski testi, ki bo potekalo 9., 10. in 18. junija 2020 v predavalnici PD na UL FFA. 

V uvodu letošnjega strokovnega izobraževanja na Fakulteti za farmacijo bomo predstavili hitre teste za samotestiranje in diagnostiko ob preiskovancu, pri čemer bo poudarek na značilnosti testov, regulativi na področju, pomenu teh testov v diagnostiki in morebitnih pasteh samotestiranja.

V nadaljevanju prvega sklopa bomo obravnavali sisteme za merjenje glukoze in maščob v krvi, teste nosečnosti, ovulacije in plodnosti ter panelne teste za določanje drog. V drugem sklopu izobraževanja pa se bomo osredotočili na genetske teste, ki so pacientu vedno bolj dostopni. Predstavili bomo pregled možnosti testiranj, ki so na voljo pacientom, se dotaknili regulative in etičnih vprašanj.

V nadaljevanju bomo podrobneje predstavili nutrigenetske in farmakogenetske teste. Izobraževanje bomo zaključili s predavanjem o samotestiranju in genetskih testih za diagnosticiranje celiakije. 

Rok za prijavo: 31. maj 2020

Dodatne informacije: strokovno.izpopolnjevanje@ffa.uni-lj.si