logo_si

Strokovno izpopolnjevanje s področja farmacije "COVID-19: PREVENTIVA, DIAGNOSTIKA IN TERAPIJA"

22. september 2020 - 29. september 2020

Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani (UL FFA) organizira Strokovno izpopolnjevanje s področja farmacije na temo COVID-19: PREVENTIVA, DIAGNOSTIKA IN TERAPIJA, ki bo potekalo 22., 23. in 29. septembra 2020 v predavalnici PD na UL FFA.

V uvodnem predavanju bomo preko kliničnih primerov, ki so jim bili priča naši zdravniki, predstavili najnovejša spoznanja o virusu SARS-CoV-2, poteku bolezni covid-19 in možnih zapletih. Sledil bo niz predavanj, na katerih bomo podali novosti na področju razvoja cepiv, protivirusnih zdravilnih učinkovin in učinkovin za blaženje citokinske nevihte s poudarkom na kritičnem vrednotenju rezultatov kliničnih študij. Pojasnili bomo tudi pomen rezultatov diagnostičnih metod za dokazovanje prisotnosti virusa in imunskega odziva ter predstavili prihajajoče novosti na področju laboratorijske diagnostike okužbe s SARS-CoV-2. V nadaljevanju bomo govorili o vplivu okužbe s SARS-CoV-2 na nastanek in potek avtoimunskih in drugih bolezni, izobraževanje pa bomo zaključili s predavanjem o pristopih iskanja učinkovitih rešitev za boljše obvladovanje pandemije covid-19.

Vabilo

Prijave na dogodek v živo in on-line izobraževanje so zaključene.

Dogodek bo potekal v predavalnici na dvorišču Fakultete za farmacijo. Priporočamo vstop na dogodek iz zadnje strani, preko parkirišča. Na samem dogodku bomo sledili priporočilom NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Več informacij na strani NIJZ.  

Dodatne informacije: strokovno.izpopolnjevanje@ffa.uni-lj.si