logo_si

Velik uspeh študentov UL FFA na Regijskem BioCampu 2019

Med 19. in 21. majem 2019 je Novartis v Sloveniji gostil deveti zaporedni Regijski BioCamp. Izmed številnih prijav je bilo izbranih 35 najbolj perspektivnih študentov naravoslovja in (letos prvič) tudi družboslovnih strok. Udeleženci so se ukvarjali z nevroznanostjo in izzivi ter priložnostmi, ki jih prinaša zdravljenje nevroloških bolezni v prihodnosti. V ospredju so bili digitalni terapevtiki in študenti so bili postavljeni pred nalogo, ki je temeljila na realnem primeru v okviru Novartisovega inštituta za biomedicinske raziskave.

Strokovna komisija je po načinu dela in inovativnem razmišljanju izbrala štiri posameznike, ki so v tekmovalnem delu dogodka najbolj izstopali. Izbrana je bila tudi ena zmagovalna ekipa, ki je predstavila najboljši celostni projekt. Med individualnimi zmagovalci letošnjega Regijskega BioCampa sta Ardita Veseli in Jurij Zdovc, oba s Katedre za biofarmacijo in farmakokinetiko UL FFA.

Študenti naše fakultete so bili odlični tudi v skupinskem delu, saj so bili kar trije del zmagovalne ekipe: Ardita Veseli, Rok Hribšek in Anže Zidar.

Ardita in Jurij sta po koncu izpostavila, da je dogodek zaznamoval odličen ekipni duh, in da zmaga ne bi bila možna brez dobre energije in komunikacije z ostalimi udeleženci.

Več informacij:
https://www.lek.si/sl/o-nas/za-medije/sporocila-za-javnost/1038/deveti-regijski-biocamp-se-je-koncal-s-podelitvijo-nagrad-najboljsim-studentom/